Új helyszínen, világhírű alkotók műveivel érkezik a Resident Art Fair 2021

Idén december 9. és 20. között új helyszínen, a Budapest Art Factoryban rendezik meg a Resident Art Fair kortárs művészeti vásárt, amelyen olyan nemzetközi hírességek alkotásait is meg lehet venni, mint a CoBrA csoport alapítói közé tartozó Karel Appel és Corneille vagy a spanyol informalizmus tavaly elhunyt festője, Luis Feito és honfitársa, Victor Mira. Az eseményen továbbra is jelen lesznek a feltörekvő művészek friss alkotásai, amelyekkel elsősorban az új gyűjtőket és alkalmi vásárlókat szeretnék megszólítani.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tapasztaltabb gyűjtőknek szóló Collector's selection szekcióban megjelennek a – magyar absztrakcióra is erős hatást gyakorló – második párizsi iskola alkotói közül Jean René Bazaine, Alfred Manessier, Maurice Esteve és Hans Hartung litográfiái, a dekollázsairól híres olasz művész, Mimmo Rotella és az olasz transzavantgárd megkerülhetetlen alakjainak – Mimmo Paladino és Italo Bressan – egy-egy műve is.

A Bauhaus svájci tagjai, Max Bill mellett Wolf Vostell, valamint a német geometrikus művész Günter Fruhtrunk művei is helyet kaptak a válogatásban. A nemzetközi alkotók névsorát gazdagítják még az olyan magyar származású művészek, mint Victor Vasarely, Francois Fiedler, Simon Hantai, Étienne Hajdu, Nicolas Schöffer, Sigismond Kolos-vary, Bíró Antal és Konok Tamás.

A magyar művészek közül Bortnyik Sándor MA mappájának néhány lapja, valamint Bak Imre, Nádler István, Kovács Attila, Lakner László, Fajó János, Hencze Tamás, Tót Endre, Szabados Árpád, Swierkievicz Róbert és Hortobágyi Endre több műve is szerepel a kiállításon.

A Young and Fresh szekcióban több mint 60 kortárs alkotó legfrissebb művei láthatók. Sokan közülük visszatérő kiállítói a vásárnak, de a kurátorok hagyományosan beválogatnak olyan pályakezdő művészeket is, akik a Resident Art Fairen értékesítenek először. Az idei válogatásban geometrikus, informel, groteszk, figuratív művek egyaránt láthatók lesznek.

Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése