Londonban fejeződött be Kerékgyártó Yvonne második nagyjátékfilmjének forgatása

Elkészítette második nagyjátékfilmjét a FOMO forgatókönyvéért Magyar Filmdíjra jelölt Kerékgyártó Yvonne. Az Együtt kezdtük harmincöt napon keresztül forgott Budapesten, a Balatonnál és Londonban, kilenc főiskolás tehetség mellett olyan színészek közreműködésével, mint Mucsi Zoltán, Pálmai Anna, Kerekes Éva, Jordán Tamás, Szabó Simon, Zsurzs Kati és Szacsvay László. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2012-ben végzett Kerékgyártó Yvonne Free Entry című első nagyjátékfilmjével rendezői különdíjat nyert az SXSW filmfesztiválon, 2020-ban pedig Magyar Filmdíjra jelölték a Hartung Attilával közösen írt FOMO – Megosztod, és uralkodsz forgatókönyvéért. 

Az Együtt kezdtük Szentgyörgyi Bálint, Boros O. István és Maruszki Balázs társ-író forgatókönyve alapján, a Nemzeti Filmintézet Zrt. támogatásával készül. A sok bulival, zenével, kérdéssel és érzéssel teli „felnövés” történetben kilenc fiatal találkozik újra tíz évvel az érettségi után, és az együtt töltött idő meghatározónak bizonyul számukra.  

„Nagyon örülünk, hogy a világjárvány ellenére le tudtuk forgatni a filmünket nagyszerű színészeinkkel és kiváló szakember gárdánkkal. Örök élmény marad mindannyiunk számára FFP2 maszkban forgatni a 40 fokos hőségben, vagy téli kabátban az augusztusi orkán erejű szélben az éjszakai 4 fokban. :-) Igazi csapatmunka volt ez a 35 napos "közös utazás" és hálás vagyok, hogy mindenki szívvel-lélekkel csinálta végig. Újabb izgalmas szakaszba érkezett a filmünk, jelenleg gőzerővel folyik már az utómunka. Reméljük, hogy a nézők is minél előbb megismerhetik kilenc tehetséges fiatal színészünket, akik alig várják, hogy bemutatkozhassanak a nagyközönségnek.” – nyilatkozta Romwalter Judit, a film egyik producere.

Kerékgyártó Yvonne rendező elmondta: „A filmünk 2021-ben és 2011-ben játszódik, ezért a színészek saját karakterük tíz évvel fiatalabb énjét is megformálták. Nagy örömömre maximálisan kihasználták ezt a játék lehetőséget, az átalakulásukat profi szakembergárda segítette és az eredmény magáért beszél. Ezeknek a jeleneteknek a forgatásánál mindannyian úgy éreztük, hogy a saját gimnáziumunkba csöppenünk vissza. Duszka Péter Gábor vágóval azon dolgozunk, hogy a nézők számára is igazi élmény legyen a film és ehhez szerencsére gazdag anyag áll a rendelkezésünkre.”

Az Együtt kezdtük a tervek szerint 2022 nyarán kerül a magyar mozikba.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése