Nothing Personal – A Tünet Együttes meséje a kiégésről

Február 25-én és 26-án a Jurányi Házban mutatják be a Tünet Együttes Nothing Personal című új darabját. A kiégés témáját feldolgozó előadás próbái során az alkotó-főszereplők – Szabó Réka rendező, Peer Krisztián költő és Szász Dániel táncművész – saját belső világukból is táplálkozva teremtenek mesehősöket, amiben Boldizsár Ildikó meseterápiás módszere segíti őket. 


„A mesék szimbolikus világában mindenfajta életválság megjelenik – így a kiégés is. Láthatod magad a mese egy pontján – reménytelenül elakadva, megfosztva képességeidtől, külső és belső erőforrásaidtól. Nem akarsz lapozni, mert úgy érzed, saját történeted utolsó oldalánál tartasz, és ezután már csak a fedél csukódik rád. Pedig a mesehős útja folytatódik, és ezzel azt üzeni, hogy nemcsak muszáj, de lehetséges is erről a pontról elmozdulni, megküzdhetsz fenevadjaiddal és kihúzhatod magad a veremből. A próbák során régi alkotótársaimmal – a Tünet Együttes egyik alapító tagjával, Szász Dániellel, Peer Krisztián költővel (aki 2006-ban a balatonaligai strandon először mondta ki a társulat jelenlegi nevét) és Márkos Alberttel – újra összetalálkoztunk. Az foglalkoztat, hogy a vallomásosság és az absztrakt színházi forma hogyan hatnak kölcsönösen egymásra”
– mondta Szabó Réka rendező.

A Nothing Personal támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház. A Tünet Együttes a 2020-ban elhunyt fénytervező, technikus Szirtes Attila –  a Jurányi Ház egykori műszaki vezetője  emlékének ajánlja az előadást. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése