Változatos előadásokkal várja közönségét 2022-ben a Margitszigeti Színház

A 2022-es évadot elő- és utószezonnal hosszabbították meg, így május közepétől szeptember végéig csaknem negyven programmal – többek között Aida Garifullina, a Béjart Ballet, a Pink Martini, Caramel és Dés László fellépésével – várja a közönséget 2022-ben a Margitszigeti Színház. Bán Teodóra, a teátrum ügyvezető igazgatója és művészeti vezetője pénteken beszélt az idei tervekről az M1 csatornának. 

A Margitszigeti Színház idén műsorra tűzi Giacomo Puccini legnépszerűbb operáját, a Toscát az olasz Francesco Melivel és Sümegi Eszterrel a színpadon, augusztusban pedig Giuseppe Verdi Attila című alkotását láthatja a közönség Bretz Gáborral a címszerepben. Bretz partnere a New York-i Metropolitan csillaga, az olasz Maria Agresta lesz. 

Önálló áriaestet ad az egyik legkeresettebb operai szoprán, Aida Garifullina, és visszatér a Margitszigeti Színházba a Béjart Ballet Lausanne, amely itt tartja meg Wien, Wien, nur du allein című előadásának világpremierjét.

A musicalek kedvelőit a Jókai Mór regénye nyomán született, Kőszívű – A Baradlay-legenda című produkció, valamint egy klasszikus, az Elisabeth várja.

Bán Teodóra a könnyűzenei előadásokról szólva kiemelte az Irie Maffia, Caramel és Dés László fellépését. A színpadi produkciók mellett más típusú programok is várják a látogatókat: a Víztorony például nemcsak kilátóként, de kiállítóhelyként is üzemel, ahol elsősorban fiatal képző- és fotóművészek kapnak bemutatkozási lehetőséget.
Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése