A Cinema Kabuki Fesztivál a Puskin moziba varázsolja a tradicionális japán színházat

Nagyszabású Cinema Kabuki Fesztivált tartanak március 1. és 8. között a Puskin moziban. A Japán Alapítvány Budapesti Iroda eseményén az érdeklődők négy rendkívül híres, eredeti kabuki színdarab felvételét láthatják kiváló minőségben. Az kabukit látványos jelmezek, lenyűgöző sminkek és erőteljes drámák jellemzik, Japánban a színházi művészet legmeghatározóbb formájának tekintik.


A kabuki története egészen az 1600-as évekre nyúlik vissza, és bár különféle hagyományokkal átszőtt, mégis bizonyos mértékben megújuló színpadi előadóműfaj, amely napjainkban is hatalmas népszerűségnek örvend. Az élő produkciókat ma már a legnagyobb felbontású kamerákkal veszik fel, hogy a világ számos mozijában a legmodernebb digitális rendszerekkel tudják őket levetíteni.

A kedden látható Kócsaglányt, amelynek főszereplője többszöri, hihetetlenül gyors jelmezváltásaival kápráztatja el a közösséget, 2014-ben a MüPa színpadán is bemutatták. Szerdán mutatják be Az elátkozott kardot amelyben a régi Tokió, azaz Edo piroslámpás negyedébe nyerhetünk bepillantást. Az Ázsia szerte szimbolikus jelentésű oroszlánok szülői szeretetről és gondoskodásról szóló koreográfia jelenik meg a csütörtökön sorra kerülő Oroszlánok táncában, pénteken pedig a japán Robin Hood, Nezumi, a tolvaj alakja elevenedik meg előttünk a vásznon.

A fesztivál előzetese itt tekinthető meg: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése