Buli és borzongás a 12. Frankofón Filmnapokon

Izgalmas kiegészítő programok színesítik a 12. Frankofón Filmnapokat, amelyeket március 17. és 27. között tartanak a budapesti Uránia és Toldi moziban, az Art+ Cinemában és a Francia Intézetben. A huszonhárom kortárs francia nyelvű alkotás vetítése mellett Horror Filmmaraton és electro party várja az érdeklődőket.

A legnagyobb nemzetközi fesztiválok versenyprogramjából, valamint a César-díj jelöltjei és nyertesei közül többet is műsorra tűznek az idei Frankofón Filmnapokon, eredeti nyelven, magyar felirattal. Az eseményt François Ozon legújabb rendezése, az eutanázia kérdését is érintő családi dráma, a Minden rendben ment (Tout s'est bien passé) nyitja, amelynek két főszerepében André Dussollier és Sophie Marceau látható. 

A 2022-es Frankofón Filmnapok változatos kínálatában a drámák mellett történelmi filmek, vígjátékok, családi film, thriller, krimi, zenés film és több dokumentumfilm is megtalálható, köztük a franciák mellett egy-egy belga, svájci, tunéziai, marokkói és kanadai alkotással. 

Idén komoly szerepet kap a rémület is, március 18-án 16:45 órakor ugyanis megkezdődik a Toldi moziban a Horror Filmmaraton, melynek keretében a műfaj három kiemelkedő alkotását – Ördöngösök (Les Diaboliques), Nyers (Grave) és A betolakodó (A l’intérieur) – játsszák le egymás után.

A rendezvény másik kiegészítő programja ugyanitt egy techno party lesz március 19-én, az elektronikus zene egykori úttörőjének harmincéves pályafutását bemutató Laurent Garnier: off the record című dokumentumfilm vetítése után. 

A 12. Frankofón Filmnapok programjáról bővebb információ a rendezvény honlapján és Facebook eseményében található. 

Az  előzetes itt tekinthető meg: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése