Hamarosan magyarul is olvasható A Kaidzsú Állatvédő Társaság

Március 22-én, a nemzetközi megjelenés után alig pár nappal, itthon is a boltokba kerül John Scalzi (Vének háborúja-sorozat, Vörösingesek) új regénye, A Kaidzsú Állatvédő Társaság (The Kaiju Preservation Society). A címéhez hűen őrült sci-fit Rusznyák Csaba fordításában olvashatja a magyar közönség.

A Kaidzsú Állatvédő Társaság főhőse Jamie Gray, aki a Covid-krízis hatására köt ki egy futárállásnál. Utóbbinak köszönhetően találkozik Tommal, aki munkát ajánl számára egy „állatjogi szervezetnél”. A védelemre szoruló kaidzsúk azonban nem szokványos állatok (ha azok egyáltalán), ennek alátámasztására elég annyit mondani, hogy Godzilla is közéjük tartozik. 

A japán filmek óriásszörnyei ezúttal a megszokottól eltérő kontextusban kerülnek elő, egy alternatív dimenzió bajban lévő lakóiként. Emberektől mentes világukba most többen is utat találnak, ami komoly veszélyt jelenthet a Földünkre.

John Scalzi humorral fűszerezett regényének már a televíziós jogai is elkeltek, magyarul az Agave Könyvek gondozásában jelenik meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése