Júniusban érkezik A vizsga című magyar kémthriller folytatása

A Köbli Norbert forgatókönyvéből, Fazakas Péter rendezésében készült A játszma felvonultatja A vizsga ikonikus karaktereit, így visszatér Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter is. Az új kémfilm Kulka Jánosra fókuszáló werkvideója már elérhető. 

A játszma története 1963-ban játszódik, Budapesten. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt), élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella) és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.


A forgalmazó InterCom megszólaltatja Köbli Norbert forgatókönyvírót, aki elmondta: „A játszma Kulka János miatt létezik, neki írtam. Ő ugyanaz az ember maradt, aki volt. Kulka sztrókját beleírtam A játszma forgatókönyvébe: az általa játszott karakter, Markó Pál is sztrókot kap a film elején.”

A közlemény kiemeli, hogy Kulka semmilyen nehéz feladattól nem riadt vissza a forgatás során, az olyan jelenetekhez sem vett igénybe kaszkadőr dublőrt, mint amikor pilismaróti víztározó jéghideg vizében kellett úsznia.

 „A játszma történetében nem lehet tudni, hogy Markó pontosan milyen állapotban van: mennyi maradt vissza a betegségéből, mire emlékszik, mire nem, hogyan érzékeli, értékeli a külvilág változásait. Nem ismerjük a motivációt, a céljait, egy titokzatos férfi, maga a sötét, fekete lyuk. Amikor egy színész olyan szerepet játszik, amit magánemberként a saját bőrén már megtapasztalt, az olyan mély tudással, bölcsességgel, egyfajta derűvel tölti fel a filmbeli jelenlétét, ami máshonnan nem eredeztethető. Ez egy kegyelmi állapot, ami óriási pluszt ad az alakításához– én ezt a csodát látom, érzem Kulka játékában.”– idézik Fazakas Péter rendezőt.

A június 9-én debütáló alkotás frissen közzétett werkvideója itt tekinthető meg:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése