Június 30-ig lehet nevezni az idei Margó-díjra

A Margó Irodalmi Fesztivál idén nyolcadik alkalommal osztja ki a Margó-díjat, amelyre minden olyan magyar nyelvű első prózakötetet nevezhet szerzője vagy kiadója, amely 2021. július 1. és 2022. június 30. között jelent (vagy jelenik) meg és kereskedelmi forgalomba került.


A 2022-es Margó-díj nyertese az elismeréssel járó 500 ezer forint mellett kiemelkedő mértékű kereskedelmi és médiatámogatást, valamint próbafordítást is kap, továbbá egyéves tárcasorozatot indíthat a Könyves Magazinon. A rövidlistát a magazin szerkesztőiből álló előzsűri választja ki, a győztesről pedig ősszel dönt a szakmai zsűri.

A pályázaton kizárólag olyan magyarul publikáló szerző indulhat, akinek korábban még adták ki prózakötetét, az azonban nem kizáró ok, ha más műnembe (líra, dráma, nonfiction…) tartozó könyve már megjelent. 

A szervezők a nevezett művet digitális formátumban (pdf, e-könyv…. ) a margofeszt@gmail.com címre várják, 2022. június 30-án éjfélig.

A díjat 2022 októberében, az őszi Margó Irodalmi Fesztivál megnyitójával összekötött ünnepélyes átadón veheti át az idei év legjobb elsőkötetes prózaművének szerzője.


Korábbi díjazottak


2015: Totth Benedek: Holtverseny

2016: Milbacher Róbert: Szűz Mária jegyese

2017: Szöllősi Mátyás: Váltóáram

2018: Mécs Anna: Gyerekzár

2019: Fehér Boldizsár: Vak majom

2020: Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb

2021: Halász Rita: Mély levegő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése