Két vígjátékkal debütál a Szigliget Várudvarban a Centrál Színház

Júliusban tíz estére a Szigliget Várudvarba költözik a Centrál Színház, méghozzá két igazi sztárparádét kínáló darabbal. Florian Zeller Házassági leckék középhaladóknak című alkotásának első és második részében Balsai Móni, Kovács Patrícia, Stohl András és Schmied Zoltán hozza el a vidámságot. 

A Molière-díjjal, Prix Interallié-val és a Művészetek és Irodalom Érdemrendjének lovagja elismeréssel kitüntetett Florian Zeller a Házassági leckék középhaladóknak két részében könnyed stílusban mesél a hűtlenség és a hazugság témájáról. Mindkét darab kiindulópontja Michel (Stohl András), aki a legjobb barátjának feleségével, Alice-szal (Kovács Patrícia) folytat viszonyt. Az első előadás arra koncentrál, hogyan igyekszik mindenáron elkerülni a lelepleződést, a másodikban pedig fordul a helyzet: azt próbálja megakadályozni, hogy felesége Laurence (Balsai Móni) lebuktassa Alice szintén hűtlen férjét, Pault (Schmied Zoltán). Az események a két házaspár közös vacsoráján érik el a csúcspontot. 


„Azt hiszem, már mindannyiunknak volt része olyan kellemetlen vacsorában, amikor a könnyednek ígérkező estén váratlanul súlyos témák kerültek terítékre. Ugyanakkor roppant szórakoztató tud lenni, mikor az ember mindent elkövet azért, hogy a titkai ne derüljenek ki.” – vázolta a második rész alapszituációját Kovács Patrícia.

Puskás Tamás, az előadás rendezője elmondta: „Az első darab – melyet immár 160-szor adtunk elő a fővárosban – egy bővérű francia komédia. A Házassági leckék középhaladóknak 2. ádázabb darab, mint az első volt, de változatlanul egy nagyon szórakoztató komédia, mindkettő remek játéklehetőséget biztosít ezeknek a nagyszerű színészeknek. A történetek nem függenek össze, bátran jöjjenek a második részre azok is, akik az elsőt nem látták. Örülök, hogy immár a Balatonnál nyaraló közönségnek is megmutathatjuk ezt a két remek előadást.”

A Centrál Színház július 21. és 31. között megvalósuló nyári programjáról bővebb információ a www.centralnyar.hu oldalon található. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése