Kortárs művészettel tölti meg az északi partot a Garten Balaton művészeti fesztivál

Augusztus 5. és 14. között negyedik alkalommal rendezik meg a Garten Balaton kortárs képző- és fotóművészeti fesztivált, amely négy észak-balatoni település (Lovas, Felsőörs, Csopak és Alsóörs) kiállítóhelyein és szabadtéri helyszínein várja az érdeklődőket.


A kortárs vizuális művészetek népszerűsítése érdekében a Garten Balatonon a kiállítások és a hozzájuk kapcsolódó interaktív 
tárlatvezetések mellett számos társművészeti és ismeretterjesztő programmal várják az érdeklődőket. Pódiumbeszélgetéseket szerveznek gyűjtők, művészeti menedzserek és kurátorok részvételével, a kertmozi dokumentum- és játékfilmjei pedig szintén képzőművészeti témákat érintenek majd. A koncerteken kortárs- és könnyűzenei produkciók egyaránt helyet kapnak.

Az összesen hét kiállítást és negyven további programot magába foglaló esemény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg, szakmai együttműködő partnere a Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Nagy Gyula Művészeti Alapítvány.

A nyomtatott programfüzet elérhető a Resident Art galériában, online pedig itt lehet tájékozódni a részletes kínálatról. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése