Szeptember első hetében ismét itt a BuSho

Augusztus 30. és szeptember 4. között 18. alkalommal rendezik meg a Budapest Short Film Fesztivált (BuSho), amelynek elsődleges helyszíne ezúttal is a Puskin mozi lesz. A fesztiválra ezúttal is közel ezer rövidfilmet neveztek a világ minden tájáról, melyek közül végül huszonegy ország hatvanöt alkotása került be a válogatásba. A BuSHO megújult weboldalán már lehet is őket böngészni.

A fesztivál megnyitóját és a díjkiosztót most is az Olasz Kultúrintézetben tartják, ahol esténként további kísérőprogramok is lesznek: olasz, portugál és német rövidfilm-válogatásokat láthat a közönség. A Cervantes Intézetben az idei nemzetközi zsűri spanyol tagja vezeti majd elő az Ibiza Cinefest prezentációját, és a nyolc fesztivált verbuváló FESTINET hálózatnak is lesz vetítése. A versenyprogram esti ismétléseit továbbra is az Art+ Cinemában láthatja a közönség, a vidéki helyszín pedig ezúttal a szentendrei P’Art moziban lesz. 

A tavaszi határidőre beérkezett nevezések közül az öttagú előzsűri választotta ki a negyvenöt fikciós, tizenkét animációs és nyolc kísérleti alkotást, amelyet tizenkét blokkban mutatnak be a 18. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválon. A részletes program – benne koncertekkel, a workshop vetítővel és természetesen a Nemzetközi- valamint a Diákzsűri bemutatásával – hamarosan érkezik. A rendezvényt a Nemzeti Film Intézet, a Magyar Művészeti Akadémia és a Nemzeti Kulturális Alap is támogatja. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése