Aladdin varázsszőnyegen repül be a Vörösmarty Színházba

A Székesfehérvári Balett Színház a szeptemberi, telt házas előadása után 2022. november 14-én, hétfőn 18 órakor ismét műsorára tűzi a társulat Aladdin című családi mesebalettjét a Vörösmarty Színházban. Nemes Zsófia rendező-koreográfus óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló produkciója káprázatos mesevilágba repít a varázsszőnyegen.

Fotó: Nagy Eszter / Székesfehérvári Balett Színház

Egy fiú története, aki nem félt nagyot álmodni. Egy fiúé, aki nem félt küzdeni. Egy fiúé, aki nem félt mindent feladni a boldogságért. Hogy ki ez a fiú? Aladdin!

Aladdin, a tiszta szívű tolvaj fiú történetéről szól a Székesfehérvári Balett Színház mesebalettje, aki megpróbáltatásai során elnyeri a szépséges Jázmin hercegnő kezét. Varázsszőnyegükön elrepítenek egy titokzatos arab birodalomba, ahol csodákból és nevetésből szőtt világ tárul elénk. Izgalmas bazár, kincsekkel teli barlang, misztikus csodalámpa, egy tréfás kedvű dzsinnel, pompás palota egy vajszívű szultánnal és egy hataloméhes udvari varázslóval. A jó és a rossz örök harca a szegénység és a gazdagság találkozása során.

A két főszerepet az előadás betanító- és próbavezető balettmesterei, Cristina Porres Mormeneo és Fernando Gabriel Luis Luis táncolják. A Dzsinnt Yoshitake Koh, Abut Dámaris Ruíz Salgueiro, Jafart Jelle-Johannes Hendrix, a szultánt Gabriele Tamolli, Jágót Chiara Malavasi személyesíti meg. A színpadon megjelennek még az afrikai és kínai kérők kísérőikkel, Aladdin kísérői, piaci árusok és őrök, Dzsini másolatok, Dzsini tánckar, Dzsini pincérek, a Jafart szolgáló őrök, Jafar hipnotizált népe, sőt, még pingvinek is.

A balett dramaturgiáját Fabacsovics Lili készítette, a díszletet Molnár Zsuzsanna jegyzi, a táncosok jelmezeit Nemes Nóra tervezte. A hatvan perces előadás a tánc nyelvén szól a gyermekekhez.

A közönségkedvenc előadásra jegyek a Vörösmarty Színház jegypénztárában, valamint a jegy.hu oldalán vásárolhatók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése