Jótékonysági vendégjátékra érkezik a beregszászi társulat Kecskemétre

A helység kalapácsa című komikus eposzt hozza Kecskemétre a beregszászi társulat, akik az orosz-ukrán háború kitörését követően Magyarországon leltek menedékre.

Fotó: Eöri Szabó Zsolt / Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház direktora, Cseke Péter és a teljes társulat szívén viseli a beregszásziak sorsát, és a mostani nehéz helyzetükben segíteni szeretnének nekik: a jótékonysági előadásból származó jegybevételt felajánlják a fennmaradásért küzdő társulatnak.

A Nemzeti Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház közös produkciója Vidnyánszky Attila rendezésében egyetlen alkalommal, november 13-án 17 órai kezdettel látható majd a nagyszínház színpadán.

Az előadás hűen követi Petőfi Sándor művét, ugyanakkor a produkció több mint egyszerű történetmesélés: a színház nyelvén fejezi ki mindazt, amit az alkotók az életről, a világról gondolnak, azaz, hogy „színházat csinálni” akkor is, most is „a legjobb dolog-log-log-log!”

Főbb szerepekben Szabó Imre, Gál Natália, Cséke Adrienn/Mónus Dóra, Sőtér István, Szilvási Szilárd, Jakab Tamás, Ferenci Attila, Fornosi D. Júlia, Séra Dániel, és Ifj. Vidnyánszky Attila látható. Utóbbi Petőfi Sándor alakját ölti magára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése