Kihirdették a Mastercard – Alkotótárs ösztöndíjprogram színházi pályázatának nyerteseit

Idén szeptemberben színházi pályázattal egészült ki a Mastercard – Alkotótárs ösztöndíjprogram. Ennek célja, hogy szakmai mentorálás mellett próbahelyszínnel is támogassák a feltörekvő kortárs színházi előadók legígéretesebb projektjeit. Magas szakmai nívót képviselő zsűri választotta ki a pályaművek közül a legjobb négyet. A nyertesek négy hétig ingyenesen használhatják majd a Mastercard – Alkotótér nevű színházi labort a Jurányi Házban.

Rozgonyi-Kulcsár Viktória (forrás: Jurányi Ház)

Olyan projekteket kerestünk, amelyek napjaink legfontosabb társadalmi kihívásaival foglalkoznak, és amelyek közel vannak ugyan a megvalósuláshoz, de az energia-válság miatt igazán égető szükségük van fűtött-fedett térre a próbafolyamatokhoz – mondta Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

A pályázatra érkezett alkotások olyan magas színvonalat képviseltek mind szakmai kreativitás, mind társadalmi felelősségvállalás szempontjából, hogy a zsűri a tervezett három helyett négy győztest választott.

A szakmai zsűri tagjai: Pass Andrea (író, rendező), Rozgonyi-Kulcsár Viktória (intézményvezető, Jurányi Ház), Stefanovics Angéla (színész), Schwechtje Mihály (író, filmrendező) és Tasnádi István (író, rendező).

„Nagyon pozitív élmény volt látni, hogy mennyi értékes és kreatív pályamű érkezett hozzánk. Bízunk benne, hogy azok a pályázók, akik most nem nyertek, viszont projektjük jelenleg még csak tervszinten született meg, a következő évadban lehetőséget kaphatnak a megvalósításra. Éppen ezért jövőre is szeretnénk meghirdetni ezt az inkubációs pályázatot.” – mondta Rozgonyi-Kulcsár Viktória.

Göndör László Gloria Live munkacímű projektje egy olyan performatív koncert és előadás, ami különleges színházi és koncert élményt fog nyújtani. Kenéz Henrik Ágoston Fantázia Projekt című pályaműve Michael Ende Végtelen Történet című művét viszi egyszerre színpadra és filmvászonra.

Molnár Anna és Orbán Borbála Dzsungel című előadásukkal pedig a gyermekeknek szeretnének segíteni, hogy jövőképet és reményt tudjanak találni egy sokszor fenntarthatatlannak tűnő világban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése