Az Operaház fantomja 900. jubileumát ünnepli a Madách Színház

2003. május 30-án mutatták be Szirtes Tamás rendezésében a Madách Színházban Andrew Lloyd Webber nagysikerű musicaljét, Az Operaház Fantomját. Tizenkilenc év után a töretlenül népszerű darab elérkezett 900. előadásához, melyet 2022. november 11-én láthatnak a nézők, majd a díszelőadást egy háromalkalmas előadássorozattal zárják.

Forrás: Madách Színház
A jubileumon váltott szereposztásban állnak színpadra mindazon főszereplők, akiknek sikerét köszönheti a musical. A díszelőadást követő napokban a Christine-t alakító Fonyó Barbara, Krassy Renáta, illetve Mahó Andrea, valamint a Raoult játszó Bot Gábor és Homonnay Zsolt is elköszön szerepétől. A szereposztás a következőképpen alakul:

November 12-én este 19:00 órától Krassy Renáta és Homonnay Zsolt, november 13-án este Mahó Andrea és Bot Gábor, 14-én este Fonyó Barbara búcsúzik az előadástól.

A jubileumot követően új szereplőket köszönt a „párizsi Operaház”, Christine szerepében Jenes Kitti, Haraszti Elvira és Széles Flóra debütál, Raoulként Borbély Richárd és Jenővári Miklós csatlakozik a produkcióhoz, Monsieur André szerepében pedig Sánta László mutatkozik be.

A darab 20. század eleji Párizsba repít vissza, ahol elárverezik az Operaház berendezési tárgyait. Többek között egy rejtélyes csillár is szerepel a tárgyak között, amely egy tisztázatlan baleset okozója lett. Az esetet az Operaház titokzatos Fantomjának tudják be. Egyszerre felgyúlnak a csillár fényei, és az Operaház ismét régi pompájában tündökölhet.

A fiatal és tehetséges Christine és Raoul között szerelem bontakozik ki, azonban közéjük áll egy harmadik fél: az Operaház Fantomja. Ez a lény nem riad vissza semmilyen eszköz használatától, bármit megtesz, hogy elnyerje Christine szívét. De ki ő valójában, zseniális zenész, tudós, építész, feltaláló, szenvedélyes szerelmes vagy szörnyszülött zsaroló gyilkos? Erre a kérdésre kaphatunk választ Andrew Lloyd Webber látványos darabjában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése