Fókuszban a premierek a Nemzeti Táncszínházban

A hideg idő beköszöntével kulturális feltöltődésre csábít mindenkit a Nemzeti Táncszínház, hiszen november második fele a premierek időszaka lesz. Megelevenedik a Nobel-díjas író, Gabriel García Márquez legendássá vált romantikus regénye – a Szerelem a kolera idején, megelevenedik az ikonikus Frida Kahlo alakja és megtudhatjuk, hogy milyen titkokat rejt az ecuadori Tayos barlang.

Szerelem a kolera idején (fotó: Csendes Krisztina / Nemzeti Táncszínház)

A hónap első bemutatóján a néptáncé a főszerep, a Duna Művészegyüttes jubileumi évét megkoronázva, a Duna-menti népek táncaiból és zenéiből építkező, látványos tánckölteményt állít színpadra. November 20-án a Bozsik Yvette Társulat Golenya Ágnes Éva írónő az ecuadori Tayos barlangban végzett kutatásai, valamint Móricz János felfedező beszámolói által inspirált előadása kerül bemutatásra.

Ezt követően az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat Márquez évtizedeket átölelő, csodálatos művét, a Szerelem a kolera idejént viszi színre.

A misztikus, sokat kutatott emberi érzelem – a szerelem – kerül középpontba a GG Tánc Eger új produkciójában is, melyet november 27-én lehet megtekinteni a Nagyteremben. A hónap utolsó napjára igazi különlegességgel készül a Táncszínház, a Székesfehérvári Balett Színház Un Ballo című kétrészes estjét olyan neves művészek fémjelzik, mint Jiří Kylián, valamint Müller Péter.

December 7-én pedig a Duda Éva Társulat a mexikói festőnő, Frida Kahlo életét és művészetét feldolgozó látványos előadását tekinthetik meg, amely egy egzotikus álomvilágba kalauzolja a nézőt a zene, a mozgókép és a táncművészet gazdag kifejezőképességére építve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése