Ismét élőben rendezik meg az Oscar-gálát

A pandémia alatt az Oscar-átadó is részben online térbe kényszerült, azonban az amerikai filmakadémia november 29-én bejelentette, hogy márciusban mind a 23 kategória díjának kiosztását élőben kísérhetik figyelemmel a nézők.

Forrás: Wikipédia

„Megerősíthetem, hogy minden kategória szerepel majd az élő adásban” – közölte a Variety filmes szaklappal Bill Kramer, az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) igazgatója.

A 2022-es díjátadón nyolc Oscar-kategória – az eredeti filmzene, a smink és haj, a dokumentumfilmes rövidfilm, a filmvágás, a produkciós tervezés, az animációs rövidfilm, a kisjátékfilm és a hang – díjának átadását nem láthatták élőben a nézők, ami nagy felháborodást keltett a filmes szakmák körében.

Kramer hangsúlyozta, hogy olyan műsort akarnak készíteni, amely a filmes szakembereket, a művészetet és tudományt, valamint a filmkészítés együttműködő jellegét szórakoztató és magával ragadó módon ünnepli.

Kramer júniusi kinevezése óta folytatott tárgyalásokat a hiányzó kategóriák Oscar-műsorba való visszaillesztéséről, és kedden elégedettségét fejezte ki, hogy sikerrel járt.

A márciusi Oscar-gálán ismét Jimmy Kimmel lesz a házigazda. Kimmel korábban kétszer vezette a műsort. Mint Kramer ezzel kapcsolatban megjegyezte: nagyon fontos, hogy személyében olyasvalaki vezeti majd a gálát, aki ismeri az élő televíziózást.

Glenn Weiss és Ricky Kirshner lesznek az Oscar-gála producerei, Weiss pedig egymást követő nyolcadik alkalommal rendezi meg a show-t.

A 95. Oscar-díjátadót 2023. március 12-én tartják meg a Los Angeles-i Dolby Színházban. A ceremóniát élőben közvetíti az ABC csatorna, és az adást világszerte több mint 200 országban és térségben veszik át.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése