Jótékonysági estet szervez a Budapesti Operettszínház a házomlásban megsérült balerináért

Június 27-én a 6. kerületi Aradi utca és a Jókai utca sarkán álló ház tetőszerkezete leomlott, maga alá temetve a Budapesti Operettszínház fiatal balerináját, Tóth Nikolettet. Párja, Babácsi Benjamin kisebb sérülésekkel megúszta az esetet, a lányt azonban életveszélyes állapotban szállították kórházba. Az Operettszínház most jótékonysági estet szervez a táncos rehabilitációjának elősegítésére december 5-én – tudatta az Origón Apáti Bence, a színház balettigazgatója.

Tóth Nikolett és Babácsi Benjamin eljegyzése (forrás: Somai Valér / Budapesti Operettszínház)

A júniusi eset után Nikolettet több hétig intenzív osztályon kezelték, koponya- és gerincműtéten esett át, tolószékbe kényszerült. Kezelése augusztus óta az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben zajlott, Apáti Bence tájékoztatása szerint viszont pár napja ideiglenesen elhagyhatta a kórházat és hazamehetett. Lábra állni azonban még nem tud, ugyanakkor bizakodva tekint a jövőbe, párja pedig mellette áll, szeptember 19-én megkérte a kezét is.

Júliusban egyszer már elindult egy kezdeményezés a színház részéről, hogy akkor az adománygyűjtésbe fogtak Nikolett kollégái a felmerülő költségek enyhítése érdekében. Most egy előadás bevételével segítenék a balerinát és családját.

A december 5-i előadáson a hazai táncélet legjelentősebb képviselői lépnek fel, Apáti Bence tájékoztatása szerint eddig 14 táncegyüttes jelezte, hogy segítik a kezdeményezést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése