„Költőbemutatóval” és születésnapi koncerttel zárul a RUSZT a Ráday utcában

November 4. és 6. között rendezik meg a IX. kerületben a Ráday Utcai Színházi Találkozót (RUSZT), melyen az utca öt független színháza, valamint a VerShaker képviselteti magát saját előadásokkal, valamint képzőművészeti, irodalmi és zenei eseményekkel, illetve workshopokkal.

Forrás: Itt és Most Színház

A szemle előzménye, a Startfeszt 2019-ben indult útjára, az elmúlt három évben a szervezők pedig úgy gondolták, kihasználják azt a helyzetet, hogy a környéken több, saját játszóhellyel rendelkező független társulat működik, és bevonják őket a programsorozatba.

Az eseményt lebonyolító Itt és Most Társulat mellett MásSzínház, Kettőspont, Stúdió K, Pinceszínház, VerShaker és Ráday SOHO képviselteti magát az RUSZT-on, akik célul tűzték ki, hogy magas művészeti színvonalon mutatják be a fővárosi független színházi szakmát és a Ráday utcában játszó társulatokat.

A fesztivált a Freeszfe Egyesület előadása, a Hattyúdal nyitotta a Pinceszínházban, az előadás egy Csehov-sorozat első produkciójaként került színre. Emellett összesen hat helyszínen zajlottak a programok, a három nap alatt több mint 30 eseményt bonyolítanak le a szervezők, olyan alkotók részvételével, mint Sütő András, Závada Péter, Grisnik Petra, Márfi Márk, Spilák Lajos vagy Zoltán Áron.

A RUSZT egyik záróeseménye a VerShaker költőbemutatója, melynek keretében Zoltán Áron beszélget Bán-Horváth Veronikával, az Itt és Most impró színészével és trénerével, akinek 2023 tavaszán jelenik meg második verseskötetete.

Az utolsó napot Héba –Hétköznapi Balladák koncert zárja, mellyel a szervezők egyúttal a Kettőspont Színház fennállásának második évfordulóját is megünneplik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése