Március végéig bezár a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum és a Jókai Színház

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere Facebook-oldalán jelentette be, hogy a drasztikusan emelkedő energiaárak miatt a fűtési szezon második részében korlátozzák a kulturális intézmények működését. Ugyanakkor a városvezetés arra törekedett, hogy a szférában dolgozók munkahelye ne szűnjön meg, biztosítottak legyenek a munkavégzéshez szükséges feltételek.

Munkácsy Mihály Múzeum (forrás: Szarvas Péter / Facebook)

Ennek értelmében a Munkácsy Mihály Múzeum a Munkácsy Mihály – Egy géniusz diadala című kiállítás kivételével, amely csütörtöktől vasárnapig látogatható lesz, bezár december 23-án, de a Békéscsabai Jókai Színház és a Békéscsabai Napsugár Bábszínház is elbúcsúzik a közönségtől december 20-án. A színházban a munkavégzés azonban nem áll meg, az arra kijelölt helyeken próbákat is tarthat a társulat.

A Csabagyöngye Kulturális Központ január 1-től nem nyit ki, de a polgármester tájékoztatása szerint a munkavégzés ebben az intézményben sem áll le. A múzeumhoz és színházakhoz hasonlóan a korlátozás itt is március 31-ig tart.

A megyei könyvtár a veszélyhelyzeti nyitvatartási rend szerint várja az olvasókat, azonban a fiókkönyvtárak felfüggesztik a működésüket a téli szezonban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése