Második nyolcezresét is megmászta a Magasságok és mélységek

Immáron kilencedik hete van műsoron Csoma Sándor megtörtént eseményeken alapuló filmje, a Magasságok és mélységek, mely mára megmászta második nyolcezresét: 16 538 nézőjével már most az Inkubátor Program harmadik leglátogatottabb filmje.


2022. szeptember 22-étől látható a hazai mozikban a Magasságok és mélységek című nagyjátékfilm, mely Erőss Zsolt (Trill Zsolt) felesége, Sterczer Hilda (Pál Emőke) szemszögéből ábrázolja a valaha volt talán legnépszerűbb magyar hegymászónk elvesztésének fájdalmát, és reményt adó utat mutat a jövő felé.

A film a moziba kerülése óta eltelt időkben a közönség és a kritika kedvence lett: „Csodálatos magyar gyöngyszem” – írta róla a Képmás Magazin, a 24.hu szerint pedig egyenesen „Az év magyar csúcsteljesítményei között a helye”. Sokan méltatták Pál Emőke és a Sterczer Hilda kislányát alakító Nagy Enikő játékát egyaránt. A kritika elismerése rendkívül fontos az alkotók számára, de a közönség támogatása különösen nagy örömmel tölti el őket. A héten a nézők száma már elhagyta a 16 ezret, ami rendkívül fontos mérföldkő a film stábjának.

Egy a hegymászáshoz ennyire szorosan kötődő alkotás hogyan máshogy is mérhetné teljesítményeit, mint nyolcezresekben? A filmet ihlető Sterczer Hilda maga is kétszer tűzött zászlót a világ legmagasabb csúcsaira: 2007-ben a Gasherbrum I-en 8068 méter magasságban, míg 2007-ben a Broad Peaken 8047 méteren.


Az biztos, hogy a Magasságok és mélységek a dobogóra már felállhat: az Inkubátor Program filmjei között már a harmadik legnézettebb. A Programban, melynek célja teret adni a magyar filmgyártás friss tehetségeinek, eddig 17 filmet mutattak be. Az Egy nap 2018-ban közel 23 000, míg a FOMO – Megosztod és uralkodsz 2019-ben valamivel több mint 20 000 nézőt vonzott. „Fontosnak érezzük, hogy Sterczer Hilda története és ezáltal egy olyan érzékeny téma, mint a gyász, ennyi magyar emberhez eljutott, főleg a pandémia után. A nézők még mindig ajánlják egymásnak a filmet: a mostani hétvége erősebb volt az előzőnél, és ilyen tendencia több alkalommal is megfigyelhető volt, mióta műsoron van a film. Kíváncsian várjuk, vajon meghódít-e újabb csúcsokat” – nyilatkozta Molnár Kata Orsolya, a filmet forgalmazó JUNO11 Pictures kommunikációs szakembere.

A Magasságok és mélységek című életrajzi filmet Csoma Sándor írta és rendezte, producerei Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan. Az operatőr Tóth Levente, a vágó Márton Dániel, a zeneszerző Balázs Ádám volt. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a CURTIZ című, többszörös díjnyertes Netflix filmet is jegyző JUNO11 Pictures produkciójában és Romwalter Judit koproducer jóvoltából a SPARKS Camera & Lighting koprodukciójában készült.

Fotók: JUNO11 Pictures

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése