Adventi kalendárium –Tériszonyos tűzoltó a Várkert Bazárban

Első hazai karácsonyi filmünk főszereplője Arnold (Ötvös András),  egy összetört szívű tűzoltó, aki mindennek a tetejébe még arra is rájön – ismerve a munkahelyét, igen balszerencsés fordulatként –, hogy tériszonyos. Jobb lehetőség nem lévén, egy karácsonyi vásárra küldik a férfit, akinek így egyéb dolga nincs, minthogy bosszankodjon a résztvevőkön és várja, hogy valahol tűz gyulladjon ki. Amikor azonban találkozik a betlehemes játékot betanító Eszterrel (Zsigmond Emőke), hamar megváltozik a hozzáállása.


A Nagykarácsony az ünnep számunkra minden ikonikus helyét felvonultatja, legyen szó a kivilágított Andrássy útról, a Deák téri óriáskerékről, vagy a vásár helyszínéül szolgáló Várkert Bazárról. Ikonikus helyek mellé olyan ikonikus arcokat is kapunk, mint például Scherer Péter, Pokorny Lia és Csuja Imre, akik minden vígjátékot vígjátékká tesznek és Tiszeker Dániel rendezésében is erre vállalkoznak.

Összességében a Nagykarácsony az a tipikus ünnepi film lesz, amit, miután sikeresen felállunk a karácsonyi asztaltól és eljutunk a kanapéig, a megmaradt bejglit majszolva, szeretteinkkel együtt nézhetünk.

A film elérhető a Netflix kínánaltában, december 25-én 19 órakor, valamint 26-án 10.50-kor pedig az RTL is vetíti. 

Írta: Szabó Iringó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése