Jótékonysági előadáson látta ismét vendégül a Vörösmarty Színház a beregszászi társulatot

A kárpátaljai művészek a Tóték után ezúttal A helység kalapácsát hozták el Székesfehérvárra december 2-án a Petőfi Emlékévhez csatlakozva. Az előadás az Alba Regia Teátrum Alapítvány a Vörösmarty Színházért szervezésében érkezett a Kozák András Stúdióba, az est teljes bevételét a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház művészei számára ajánlották fel.

Fotó: Kiss László / Vörösmarty Színház

A háború kitörése óta, az elmúlt kilenc hónapban másodszor vendégszerepel a beregszászi társulat a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, Sin Edina, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Jótékonysági Alapítvány igazgatója szerint ennél nagyobb támogatás és bíztatás nem is lehetne, és nem is kell: Ez az előadásunk azóta született meg. Mi töretlenül, az otthoni helyzet ellenére is igyekszünk újat alkotni. Egyre nehezebb dolgunk van, az állandó légiriadók, a fűtési nehézségek, az áramellátás akadozása, és a bizonytalanság is nehezíti az állandó összpontosítást, de igyekszünk a művészet erejébe kapaszkodva új dolgokat létrehozni.

A helység kalapácsának Petfőije, Séra Dániel másodévesként került ebbe a darabba, hatalmas kihívásokkal küzdött, így ez egy valódi mélyvíz volt: Petőfi ezzel a fricskával visszatér a másvilágról, és egy komédiát hoz ebbe a háborús helyzetbe. A darab már tarsolyban volt, viszonylag hosszabb ideje, és Vidnyánszky Attila most érezhette megfelelőnek az időt a kibontakozásra.

Az előadás az Alba Regia Teátrum Alapítvány a Vörösmarty Színházért szervezésében érkezett a Kozák András Stúdióba, az est teljes bevételét a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház művészei számára ajánlották fel. A vastapssal zárult előadást követően a társulatot dr. Szikora János igazgató köszöntötte a társalgóban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése