Különleges feldolgozásban hangzik el József Attila verse Visky Ábel filmjében

Visky Ábel filmjét december 29-én mutatta be a VerShaker YouTube-csatorna. A film címadója József Attila Imádság megfáradtaknak című verse, amely a főszereplő, Stark Ádám autizmus spektrum zavarral élő versmondó előadásában hangzik el.

Jelenet a filmből (forrás: Zoltán Áron / VerShaker)

A rövid dokumentumfilm betekintést enged Stark Ádám autizmus spektrum zavarral élő előadóművész és szülei egyik hétköznapjába. A fókuszba a versmondásra való felkészülés különleges módja kerül, mely során édesanyja, Judit, aki egyébként foglalkozását tekintve rajztanár, a vers költői képeit rajzokká alakítja át, így segítve értelmezni és memorizálni fia számára a művet. A felkészülési folyamat és az előadó személyének mélyebb megismertetése által a kisfilm József Attila Imádság megfáradtaknak című versét is egészen új megvilágításban tárja a nézők elé.

A VerShaker produkció megbízásából, Kürti István operatőr és Zoltán Áron kreatív producer közreműködésével készült kisfilm az értelmi fogyatékkal élők képzéséről is beszél – felhívva a figyelmet a filmben is megjelölt MáSzínház munkájának fontosságára (ahol egyébként a főszereplő a Kontra Verona című előadásban látható január 28 és 29-én).

A film itt tekinthető meg:


Szereplők: Stark Ádám, Stark Judit, Stark Béla
Rendező és vágó: Visky Ábel
Operatőr: Kürti István
Zene: TÖRZS
Kreatív producer: Zoltán Áron

Készült a VerShaker megbízásából, a reSTART Feszt programsorozat keretében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése