Lovas Ilona-emlékkiállítás nyílt a Műcsarnokban

Lovas Ilona képzőművész emlékkiállítása december 9-én nyílt meg Stációk címmel a Műcsarnokban.


Lovas Ilona képzőművész Stációk című, három termet betöltő emlékkiállítása egy kurátori kísérlet az életmű rekonstruálására a hetvenes évek közepétől az utolsó évekig.

A művész munkásságára jellemző, hogy főként installációkat készített és ezek elemeit szabadon kombinálta. A művek létrehozásakor minden egyes fázist maga végzett el, az alapanyagok előkészítésétől a művek létrehozásán át egy performanszban, vagy videómunkában való végső bemutatásig. Munkamódszerének sajátossága, hogy a különböző kiállítási tárgyak és elemek a következő bemutatkozáskor mindig új értelmet és jelentést kaptak.

A tárlat bemutatja azokat a főbb műtárgycsoportokat, amelyek fémjelezték a művész életútját, kiemelve a jelentősebb állomásokat. Azokban az esetekben, amikor a munka nem rekonstruálható a művész elképzelése szerint, a kiállítás tervezői igyekeztek Lovas Ilona dokumentációját a töredék mellett kiállítani.


A tárlat nem törekszik a teljesség igényére, hiszen a cél egy olyan emlékkiállítás megrendezése volt, amely inkább csak felvillantja a művész gondolatait, művészi törekvéseit, és segíti az emlékezést a szakmai és baráti közönsségek számára.

A február 12-ig látható bemutató kurátora Kondor-Szilágyi Mária.

Fotók: Oláh Attila / Műcsarnok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése