Meghirdették a jelentkezést a 2023-as szegedi THEALTER fesztiválra

Elindult a jelentkezés a 2023-as THEALTER fesztiválra, amely a tervek szerint július 28. és augusztus 5. között valósul meg Szegeden a MASZK Egyesület szervezésében.

A k2 Színház Rebellisek című előadása (forrás: MASZK Egyesület)

Magyarország legrégebbi, évente megrendezett nemzetközi színházi seregszemléje 1991 óta látja vendégül a hazai és külföldi társulatokat, az évek során pedig a hazai színházi élet egyik legrangosabb, európai viszonylatban is jelentős összművészeti eseményévé nőtte ki magát.

A fesztivál központi helyszíne a szegedi Régi Zsinagóga, de az érdeklődők a Szegedi Nemzeti Színház balett-termében, a Kisszínházban, a Grand Caféban és az újszegedi ligetben is láthatnak előadásokat.

A programot műfaji sokszínűség jellemzi: a prózai darabok mellett az érdeklődők találkozhatnak kortárs tánc- és bábprodukciókkal, de részvételi színház, monodráma, valamint szabadtéri előadások is szerepelnek a programban.

Kísérőprogramokból sincs hiány: immár hagyományosan jelentkezik a blog jr., a THEALTER kritikusműhelye, melynek keretében fiatal alkotók írnak beszámolókat a látottakról, valamint az előadásokhoz szakmai beszélgetések is társulnak.

A 2023-as fesztiválra már elkezdődött a jelentkezés a szervezők elsősorban (de nem kizárólag) független színházi társulatok jelentkezését várja, egészen január 27-ig. A hazai és határon túli alkotók olyan előadásokkal pályázhatnak, melyeknek 2022. május 1-jét követően volt a premierje, vagy jövő év májusának végéig mutatnak be.

A társulatnak a jelentkezéshez mellékelnie kell a színlap és a darab ismertetője mellett többek között a produkcióról készült fényképeket és egy vágatlan videót is.

További információ és a jelentkezési űrlap az alábbi oldalon érhető el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése