Megválasztották az év művészeit a Nemzeti Filharmonikusok

Kristófi Ágnes szoprán énekművészt és Bokor Pál fagott szólamvezetőt választották az év művészeinek a Nemzeti Filharmonikusok.

Fotó: Nagy Attila / MNF

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar tagjai hagyományosan titkos szavazással választják meg az adott évben legkiválóbbnak és legjobbnak ítélt művésztársukat. Idén két olyan művész kapta meg ezt a kitüntető címet, akikre már korábban is voksoltak.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar az Év legjobb zenekari művészének Bokor Pál fagottművészt, szólamvezetőt ismerte el.

„A zenekar egy olyan csodás »játszótér«, ahol a játszótársak egymással, egymásért, egyéniségüket nem feladva, de a közös célért mindig kellő alázattal és a biztos hangszeres tudás birtokában átélhetik az együtt-muzsikálás semmi máshoz nem hasonlítható élményét. Nagy öröm és megtiszteltetés nekem, hogy zenésztársaimtól 2005 után immár másodszor kaptam meg az Év zenekari művésze kitüntető elismerést – idézi a közlemény a fagottművészt.

A Nemzeti Énekkar elismerését a szoprán szólamból Kristófi Ágnesnek ítélte, így ő lett az Az év legjobb énekkari művésze.

2008 januárjától vagyok tagja a Nemzeti Énekkarnak. Amikor mindannyian egymásra hangolódunk egy zeneműben, egészen kivételes pillanatokkal ajándékozzuk meg a közönségünket. Számtalan ilyen katartikus élményben volt részem, amiért hálás vagyok a sorsnak, hogy az énekléshez kanyarította az életemet. 2016-ban kaptam meg először az Év Énekese elismerést, ezért rendkívül megtisztelő, hogy 2022-ben újra bizalmat szavazott nekem a kórus. Hálásan köszönöm nekik! – mondta el Kristófi Ágnes.

Forrás: MNF

Mindketten a zenekar és az énekkar közös karácsonyi hangversenyén, december 23-án a Müpában vehetik át ünnepélyes keretek között a díjjal járó oklevelet. Az elismeréseket Vashegyi György főzeneigazgató és Somos Csaba karigazgató adja át.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése