Vadonatúj helyszínen látható a Recirquel ünnepi produkciója

Új helyszínen és megújult látványvilággal, mintegy 70 alkalommal láthatják a Recirquel Kristály című ünnepi produkcióját december 6-tól január 15-ig az érdeklődők.

Forrás: Recirquel / Facebook

Megújult díszletekkel, a korábbinál grandiózusabb látványvilággal és új, nagyobb előadótérben, a Millenáris Üvegcsarnokban állítja színpadra a Müpa a Recirquel nagysikerű ünnepi produkcióját, a Kristályt. A gyermekek és felnőttek számára is egyaránt izgalmas immerzív előadás a klasszikus téli mesék világába irányítja a nézőket.

Az előadás története szerint Hólandia jégbe fagyott birodalmában nincs helyük az érzelmeknek, tilos a jókedv, a nevetés, és a bánatot is jobb leplezni: a királynő, Kristály ugyanis elvesztette hitét az emberi érzelmekben, a világot pedig jégbe fagyasztotta. Jégország elemein azonban időről időre repedések keletkeznek, és a tiltott szerelem tüze meg-meg olvasztja a jégtáblákat.

A Vági Bence művészeti vezető által megálmodott Kristály története a cirkusz és a tánc eszközeivel idézi meg a klasszikus mesék világát. Az először 2018-ban, a Müpa mellett felállított cirkuszi sátorban bemutatott előadásban a közönség egészen közelről láthatta a fejük felett elsuhanó artisták mutatványait. Az immerzív színházi műfaj különlegessége, hogy a nézők maguk is a cirkuszi tér részévé válnak, együtt mozognak és lélegeznek a művészekkel.

A Kristály bemutatásakor világszinten is az első immerzív újcirkuszi produkciónak számított, ami bepillantást nyújt a jövő színházába, ahol nincsenek székek és hagyományos nézőtér, hanem a néző is részese az előadásnak – mondta Vági Bence, a Recirquel művészeti vezetője, aki hozzátette, hogy ez az előadóművészeti megközelítés az Egyesült Államokban és Angliában már komoly trend, és itthon is egyre nagyobb a kereslet ezekre a produkciókra.

A közlemény szerint Kristály szerepében továbbra is Horányi Juli énekesnőt láthatják az érdeklődők, az udvari Manót a társulat korábbi előadásaiból is jól ismert Egyed Brigitta színésznő alakítja. A produkcióban sokféle cirkuszi zsánerszám és táncos elem szerepel: a Recirquel állandó társulata vendégművészekkel, köztük hazánk neves hiphoptáncosaival lép színpadra.

A produkcióban eredeti zeneművek és karácsonyi klasszikusok adaptációi csendülnek fel, a zenei szólamokat Terjék Gábor és Mester Dávid szerezték.

A Kristály című produkció január 15-ig összesen 69 alkalommal látható a Millenáris Üvegcsarnokban, a D épületben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése