Bogányi Gergely szóló zongoraestjével folytatódik az MVM Koncertek

Bogányi Gergely szóló zongoraestjével folytatódik a 20. Jubileumi MVM Koncertek zongorasorozata január 25-én a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

A szervezők közleménye szerint a Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész generációjának egyik legkiemelkedőbb alakja. Legfontosabb versenygyőzelme az 1996-os Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen elért első helyezés volt. Bogányi Gergely repertoárjából kiemelkedik Chopin, de Liszt és Mozart műveinek előadása is jelentős súllyal szerepel életművében.

Fotó: Thaler Tamás/Wikipédia

Mint írják, idei szólóestjének műsorát négy zeneszerzőnek szenteli: a koncerten Mozart, Schumann, Mendelssohn és Brahms egy-egy műve hangzik el. Bogányi Gergely ez alkalommal is a saját maga által fejlesztett zongorán fog játszani.

A közlemény felidézi, hogy Bogányi Gergely számos zenei verseny díjazottja. Repertoárján több mint harminc zongoraverseny és a zongorairodalom jelentős része szerepel. Egyebek közt 2000-ben Liszt-díjat, 2002-ben Gramofon-díjat kapott. 2004-ben Kossuth-díjjal tüntették ki, majd 2008-ban Junior Prima-díjjal, 2011-ben pedig Prima-díjjal ismerték el művészeti tevékenységét.

Az MVM Koncertek zongorasorozatának következő koncertjén, március 17-én Grigorij Szokolov lép fel a Müpában. Bővebb információ a www.azongora.hu honlapon olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése