Kivételesen januárban rendezik meg a XVIII. Kalászi Kortárs Tánctalálkozót

Rendhagyó módon január 19. és 21. között rendezik meg a XVIII. Kalászi Kortárs Tánctalálkozót a budakalászi Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban. A fesztiválon fellép többek között Grecsó Zoltán táncművész, az InverseDance és Fundák Kristóf kamaraszínháza. 


A rendezvény január 19-én 9.00 órakor kezdődik a Viharsarok Táncszínház Ládafia című gyermekelőadásával, amelyet egymás után két alkalommal is láthat majd a közönség. A fesztivál három estéjén a Foundry Dance Theater HalluciNatiOn című produkciója, a Duna Táncműhely legújabb bemutatója, az El nem múló, valamint a Tánctalálkozó programjában immár hagyománynak tekinthető Kortárs néptánc gála lesz látható. Utóbbinak idén is különleges vendégei lesznek, olyanok, mint a Lenvirág Táncegyüttes, a Fehérnépek Társulat, az Adonika Mozgásművészeti Stúdió, Pirók Zsófia falmenco-művész, a Vasas Művészegyüttes Tánckara vagy az InverseDance.

A Kalászi Kortárs Tánctalálkozó programját rendszerint kiállítások, beszélgetések, kísérőprogramok teszik még teljesebbé. Ebben az évben Juhász Zsolt, a Kalászi Kortárs Tánctalálkozó és a Duna Táncműhely művészeti vezetője pasztellfestmény kiállítása lesz látható a fesztivál ideje alatt a Faluház kávézójában. 

Az esemény rendszeres közreműködője, Grecsó Zoltán ez alkalommal gyerekeknek tart mozgásworkshopot. Az El nem múló című előadást követően az alkotókkal való beszélgetésre invitálják a közönséget, szombat este pedig jó hangulatú borkóstolóval ér véget a Tánctalálkozó.

Bővebb információ a www.dunatancmuhely.hu-n található, jegyeket a dunatancmuhely.jegy.hu aloldalon lehet vásárolni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése