Még egy hétig látogatható a Resident Art újévi képzőművészeti vására

Január 18-án nyílt meg a Resident Art újévi képzőművészeti kiállítása és vására. A három részből álló válogatásban a hazai mesterek grafikái és a feltörekvő generáció festményei mellett nemzetközi hírű alkotók művei is megtalálhatók. A tárlat január 28-áig látogatható a Horánszky utcában. 

A Collector’s Selection 2023 első része egy különleges nemzetközi grafikai válogatás, olyan alkotók nyomataival, akik a hazai piacon ritkán vagy még soha nem szerepeltek. Helyet kaptak a CoBrA csoport alapítói Karel Appel vagy Corneille, a geszturális absztrakció neves művésze Hans Hartung, illetve a tasiszta Antoni Tàpies. Szerepel műveivel a dekollázsairól elhíresült Mimmo Rotella és az olasz transzavantgárd jeles tagja Sandro Chia, továbbá Nicolas Schöffer, Alfred Manessier, Victor Vasarely, Max Bill, Wolf Vostell, Günther Uecker nyomataiból válogattunk.


A második részben a hazai kortárs művészet nagymestereinnek, többek között Bak Imre, Barcsay Jenő, Bukta Imre, Fajó János, Fehér László, Frey Krisztián, Hencze Tamás, Hortobágyi Endre, Keserü Ilona, Klimó Károly, Konok Tamás, Nádler István, Pinczehelyi Sándor, Šwierkiewicz Róbert, Szabados Árpád jelentős grafikai művei láthatók.

A válogatás harmadik részét a galériánk művészköréhez csatlakozó fiatal és feltörekvő művészek alkotásaiból állították össze. A több mint húsz festményből álló részleg friss és erőteljes látványvilágokat állít szembe a hazai mesterek grafikáival. 

A kiállítás kurátorai: Bánki Ákos képzőművész és Schneller János művészettörténész.

A vásár katalógusának online lapozható változata IDE KATTINTVA, letölthető pdf-je pedig IDE KATTINTVA érhető el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése