Pelléas és Mélisande című előadásával vendégszerepel az OPERA Bukarestben

A Magyar Állami Operaház Debussy darabjával kapott meghívást a Bukaresti Nemzeti Opera szervezésében 2023. június 16. és 24. között megrendezett Bukaresti Operafesztiválra. A budapesti produkció június 23-án este látható a román fővárosban.


Debussy egyetlen operáját 50 év kihagyás után 2022 februárjában tűzte ismét műsorára a Magyar Állami Operaház a dán Kirsten Dehlholm és nemzetközi hírű színházi alkotócsapata, a Hotel Pro Forma színrevitelében, az elismert francia karmester, Frédéric Chaslin hangszerelésében. A bukaresti vendégjáték alkalmával az előadás főbb szerepeit Haja Zsolt (Pelléas), Gebe-Fügi Renáta (Mélisande), a Kolozsvári Magyar Opera művésze és Kovács István (Golaud) éneklik, az OPERA Zenekart Szennai Kálmán vezényli. Az előadás Budapesten legközelebb 2024 júniusában lesz látható az OPERA Eiffel Műhelyházában.

A második alkalommal megrendezett Bukaresti Operafesztiválon, amely a romániai állami zenés színházak seregszemléje, külföldi vendégként idén a Magyar Állami Operaház két szerb társulat, a Belgrádi Nemzeti Színház operaegyüttese és a Madlenianum Opera mellett vesz részt. A romániai társulatok között ebben az évben is meghívást kapott a Kolozsvári Magyar Opera, amely története során először Bartók A kékszakállú herceg vára (rendező: Selmeczi György) és A csodálatos mandarin című művével (rendező-koreográfus: Jakab Melinda) vendégszerepelt a román fővárosban, Jankó Zsolt vezényletével.

Fotó: Nagy Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése