A Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be Moldovai Katalin első nagyjátékfilmje

Augusztus 3-án jelentették be a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programját, amelyben egyedüli magyar alkotásként szerepel Moldovai Katalin erdélyi rendező első nagyjátékfilmje, az Elfogy a levegő. A megtörtént események inspirálta dráma a nemzetközi filmekre fókuszáló Discovery szekcióban kapott helyet, amelyben korábban olyan nevek is megfordultak, mint Alfonso Cuarón, Yorgos Lanthimos, Steve McQueen vagy Michael Haneke.

Fotó: Mozinet

A  Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával megvalósult mű főszereplője a megbecsült és kedvelt irodalomtanár Ana (Krasznahorkai Ágnes), akit egy szülő váratlanul feljelent, amiért egy Arthur Rimbaud és Paul Verlaine testi-lelki kapcsolatáról szóló filmet ajánlott diákjainak. A megterhelő eljárás során kollégái és a gimnázium igazgatónője is fokozatosan ellene fordulnak, és nemcsak az egzisztenciája, de emberi kapcsolatai is megrendülnek. 

A film Palóczi Zita és Moldovai Katalin forgatókönyvéből készült,  Krasznahorkai Ágnes mellett többek között Skovrán Tünde, Sándor Soma, Dimény Áron, Bölönyi Zsolt és Lőrinc Ágnes is szerepel benne. Az Elfogy a levegő november 2-ától lesz látható a hazai mozikban, a Mozinet forgalmazásában.

A teaser itt tekinthető meg:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése