Serbán Attila Dumas-ként áll színpadra a Budapesti Operettszínházban

Új Dumas-t avat a Budapesti Operettszínház szeptember 21-én a Monte Cristo grófjában. Szomor György és Pozsgai Zsolt musicaljét az előző évadban mutatta be a teátrum, a nagy sikerrel futó darab egyik kulcsfigurájának szerepében pedig ezentúl Serbán Attilát is láthatják a nézők.

Serbán Attila az Ungvári Művészeti Főiskolán szerzett táncpedagógusi és koreográfusi végzettséget. Színházi pályafutása is táncosként indult, de énekhangjára szinte rögtön felfigyeltek. Eljátszotta Angel szerepét a Rent című musicalben, majd Chino volt a West Side Story-ban, Padre a La Mancha lovagjában, és Néró a Sztárcsinálókban. Pályáján fordulópontot jelentett, amikor a Theater an der Wienben megkapta Rudolf trónörökös szerepét az Elisabeth című előadásban. Fellépett mások mellett a Bergeni Nyári Fesztiválon, mint Frederick a Sakk című musicalben és Norvégiában is megcsodálhatta hangját a közönség. Az elmúlt években játszott a Macskákban, a Producerekben, a József és a színes szélesvásznú álomkabátban, a Spamalotban és a Jézus Krisztus Szupersztárban, miközben vendégszereplést vállalt a Pinceszínház Isadora című produkciójában, valamint a Centrál Színház Avenue Q című előadásában is. A Budapesti Operettszínházban jelenleg a La Mancha lovagjában Sancho szerepében, A Szépség és a Szörnyetegben LeFou, illetve az István, a királyban Laborcként látható.

A Queen együttes Who wants to live forever című dalával 2010-ben megnyerte a Magyar Televízió Csináljuk a fesztivált című vetélkedőjét. Számos zenei album közreműködője, 2011-ben megjelent szólólemezének címe: Ha egyedül állsz.

A Monte Cristo grófjában a 21-i debütálás után még egyszer lesz látható szeptemberben, 24-én 19 órakor lép színpadra.


Fotók: Juhász Éva / Budapesti Operettszínház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése