Videoklip készült a Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelmét feldolgozó darabhoz

Koncertszínházi előadás formájában éled újjá Petőfi Sándor és Szendrey Júlia kapcsolatának története az Erkel Színházban, a darab létrehozói pedig egy videoklippel szeretnének betekintést engedni az előadás különleges zenei világába. A szabadakarat >>>> betétdala Ember Márk tolmácsolásában hallható.


„A klip a darab alaphangulatát, Petőfi x Szendrey felfokozott érzelemvilágát, Petőfi szenvedélyes szerelmét adja vissza, Ember Márk rendkívül szuggesztív jelenlétével és előadásában” – meséli Illés Gabriella, a TulipánTündér vezetője, a darab producere.

A rövid videó csak egy szeletét mutatja meg annak a több síkon játszódó történetnek, amely október 21-én és 22-én megelevenedik az Erkel Színházban.

A szabadakarat >>>>-ban – az alkotók szándéka szerint – a közismert énekesek színpadi jelenléte, illetve a koncertszerű előadásmód kiragadja a sztorit a hagyományos színházi előadások, musicalek konvencióiból. A fizikai színház eszközeinek segítségével olyan színpadi „szövetet” hoznak létre, amiben ugyan fellelhető az átélhető emberi történet, de a jelenetek ritmusa sokkal közelebb áll a mai fiatal generáció vizuális kultúrájához.


A klip Furák Péter zeneszerző és Hujber Szabolcs szövegíró Ő már csak az enyém című dalára készült, rendezte és vágta Drakulaoutoftown, operatőre Sas Márk. Előadó Ember Márk, a további szereplők Staub Viktória és Tóth Mátyás, akik a prózai Szendrey x Petőfi párost alakítják majd. Az előadás teljes zenei anyaga szeptember végén válik elérhetővé a digitális zenei szolgáltatásokban a produkció stratégiai partnere, a WMMusicDistribution terjesztésében.

Fotó: DRAKULA COLLECTIVE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése