Érvénytelenítették Szabó P. Szilveszter igazgatói pályázatát

Mindössze egy nappal az igazgatójelölteket bemutató társulati ülés után e-mailben tájékoztatták Szabó P. Szilvesztert, hogy hivatalos okiratok hiányában érvénytelenítik a Budapesti Operettszínház igazgatói posztjára kiírt pályázatát – tudta meg az Index.


Október 5-én a teátrum zártkörű társulati ülést tartott, melyen a pozícióra pályázó három jelölt – Kiss-B. Atilla, Szente Vajk és Szabó P. Szilveszter – ismertették a következő öt évre vonatkozó elképzeléseiket, a 15 perces prezentációk után pedig a társulat arról szavazott, hogy kit támogatnának.

A szavazás eredménye alapján a legtöbben Szente Vajk mellett tették le a voksukat (37%), Szabó P. Szilvesztert 35%-uk támogatta, míg a jelenlegi főigazgatót, Kiss-B. Atillát mindössze az érvényes szavazatot leadók 28%-a. A jelölteket ezután a Kulturális és Innovációs Minisztériumban is meghallgatták, az október 9-i ülésre azonban már csak ketten voltak hivatalosak.

Az Index kérdésére Szabó P. Szilveszter elmondta, hogy a pályázat részeként igazolnia kellett, hogy legalább öt éve a pályán van, ezeket az iratokat hiánypótlásként be is nyújtotta szeptember 12-én. A beadásról akkor jegyzőkönyv is készült, ám sem akkor, sem a visszavonó határozatig nem jelezték felé, hogy kicsúszott a határidőből. A pályázata is befogadásra került, így értetlenül áll a döntés előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése