Életműkoncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában Deák Bill Gyula

Nagyszabású életműkoncerttel ünnepli 75. születésnapját Deák Bill Gyula november 18-án, a Papp László Budapest Sportarénában. Az est sztárvendégeként Caramel is színpadra lép.


Deák Bill Gyula közel két évtizede meghatározó előadója a hazai könnyűzenei életnek, pályáját telt házas arénakoncertek, platina- és aranylemezek jelzik, népszerűségét pedig mi sem mutatja jobban, mint hogy szerzeményeit 100 milliónál is többen hallgatták meg.

Elismerései között három Fonogram-díj, valamint a 2018-ban kapott Máté-Péter-díj is megtalálható, utóbbit életművéért vehette át. Az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kiemelkedő példamutatásáért elnyerte a Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetést.

„Deák Bill, a „legfeketébb hangú” zenei ikonunk. Az általa képviselt blues különlegessége abban rejlik, hogy Ő valóban egy igazán szerethető legenda, akit nemcsak a szakma, hanem a közönség is nagyon szeret és elismer. Nagy életrajzi filmet érdemelne, hiszen roppant inspiráló az ő élettörténete. Olyan volumenű filmet érdemel, mint például Ray Charles Elvis, Whitney Houston...” – mondta az est másik vendége, Caramel.

Deák Bill Gyula zenéje bő fél évszázada egy generációt, sőt egy egész zenei korszakot határoz meg. A muzsika iránti szenvedélye és elkötelezettsége maradandó lenyomat a zene világában.

„A blues egy életforma, egy életérzés, ami magával ragad, és sosem ereszt. Nagy izgalommal várom a koncertet, és hatalmas hálám a közönség felé, amiért évtizedeken keresztül mellettem állt. Számomra hatalmas boldogság, gazdagság és elégedettség, hogy egész életemet annak szentelhetem, amit a világon a legjobban szeretek – a zene, a színpad és a közönség. Igyekszem viszonozni ezt a szeretetet és tiszteletet” – mondta Bill kapitány.

A jubileumi koncert az elmúlt évek egyfajta összefoglalása, olyan jellegzetes kompozíciókkal teletűzdelve, mint a Rossz vér, a Kőbányai blues, a Felszarvazottak balladája, vagy az István, a király újraértelmezett Tordája.

„A koncertre olyan dalokkal készülünk, amelyekben az akkordmenetek egy kis bluesos színezetet kapnak. Emellett tervezünk néhány duettet, hogy méltóképpen tiszteleghessünk Bill zenei öröksége előtt” – mondta Caramel.

Jegyek az Eventim hálózatában kaphatók!

Fotó: Green Stage Production

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése