Minden egy! – 44 színház részvételével rendezik meg a Budapesti Színházak Éjszakáját

Alig egy héttel azután, hogy a Színházak Éjszakája szervezői egy Facebook-profilképcserével bejelentették a következő fesztivál időpontját, újabb részletek derültek ki a közel öt év után megrendezésre kerülő eseményről.

Önkéntesek a 2019-es Színházak Éjszakáján, fotó: Ránki Dániel

2024. március 23-án a Városmajori Szabadtéri Színpad és Kristály Színtér szervezésében valósul majd meg a fővárosi színházakat összefogó Budapesti Színházak Éjszakája, amelyre előzetesen rekordszámú, 44 intézmény jelezte részvételi szándékát – áll a szervezők rövid közleményében. A szervezőcsapatot Benkő Nóra vezeti, művészeti vezetőként Peremartoni Krisztina csatlakozik hozzá.

A felélesztett kezdeményezéshez új koncepció és megújult arculati elemek párosulnak, egy dolog azonban nem változott: az esemény napján egyetlen karszalaggal látogatható az összes résztvevő színház.

„Az eseménynek hivatalos dala is lesz, amelynek előadóit és a videóklipet meglepetésnek szánjuk, december elején debütál” – mondta köszöntőjében Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad és a Kristály Színtér igazgatója, hozzátéve, hogy azt a hangulatot szeretnék megragadni vele, amit a színházba, étterembe, buliba induló emberek érzékelnek a nyüzsgő fővárosból.

A teljes árú jegy 5800 forintba kerül majd, míg kedvezményes belépőt 3800 forintért válthatják meg az érdeklődők. A jegyértékesítés is hamarosan elindul, az early bird-karszalagokat már december 1-jén megvásárolhatják a színházrajongók a jegy.hu rendszerében.

A helyfoglalás a korábbi évekhez hasonlóan érkezési sorrendben, vagy előzetes regisztráció alapján történik. Azokra a programokra, melyekre a játszóhely mérete, illetve kialakítása miatt korlátozott számú nézőt tudnak beengedni, a honlapon történő regisztrációval lehet bejutni.

Az esemény lebonyolítását önkéntesek segítik, ők december 15-ig jelentkezhetnek a Budapesti Színházak Éjszakája új honlapján feltüntetett e-mail címen. Emellett a szervezők igyekeznek megkönnyíteni azoknak a dolgát, akik több intézményt is meglátogatnának: a programfüzethez térképet mellékelnek, melyen még a tematikus sétautakat is jelölik.

Az eseményhez csatlakozó színházak:

6SZÍN, Art Színtér, Átrium, Baltazár Színház, Bethlen Téri Színház, Budaörsi Latinovits Színház, Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, DANTE Közösségi Alkotótér, Déryné Program, Dumaszínház, FÉM Arts & Café| Free SZFE, Gózon Gyula Kamaraszínház, Játékszín, József Attila Színház, Jurányi Ház, Karaván Színház, Karinthy Színház, Katona József Színház, Klebelsberg Kultúrkúria, Kristály Színtér, KUGLER Art, Madách Színház, Magyar Állami Operaház, Marczibányi Téri Művelődési Központ, Momentán Társulat, Nemzeti Táncszínház, Orlai Produkciós Iroda, Örkény István Színház, Pesti Magyar Színház, Pinceszínház, Radnóti Miklós Színház, Rózsavölgyi Szalon, RS9 Színház, Stúdió K Színház, SZFE Sinkovics Imre Színházművészeti Intézet, Szkéné Színház, Thália Színház, Trafó, Udvari Kamaraszínház, Újszínház, Vidám Színpad, Vígszínház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése