Janza Kata, Gallusz Nikolett, Gubik Petra és Dolhai Attila főszereplésével érkezik Szegedre a Rebecca

A Szegedi Szabadtéri Játékok önálló produkciójaként kerül színre 2024 júliusában Sylvester Lévay és Michael Kunze világsikerű musicalje, a Rebecca, melyet öt alkalommal láthatnak majd a nézők, A Daphne du Maurier bestselleréből készült előadás rendezője Béres Attila, a főbb szerepekben pedig Janza Kata, Gallusz Nikolett, Gubik Petra és Dolhai Attila láthatók.


A musical nem ismeretlen a magyar közönség számára, hiszen évekig futott sikerrel a Budapesti Operettszínházban – szintén Béres Attila rendezésében –, 2023 áprilisában pedig a Best of Rebecca musicalkoncert keretében csendültek fel a darab legnépszerűbb dalai.

A Rebecca női főszerepét, Én-t ezúttal Gubik Petra kelti életre, aki komoly színészi kihívásnak gondolja a fiatal feleség megformálását, ugyanis a kezdetben bizonytalan nőnek amellett, hogy meg kell találnia a saját útját, el kell fogadtatnia magát a ház többi lakójával is.

„Épp ez a szerep szépsége, az adja az ívét, hogy honnan hová jut el a karakter. Szerintem az életben is hosszú idő kell, meg kell tapasztalni bizonyos dolgokat ahhoz, hogy az ember a sarkára álljon, merje vállalni önmagát és kiálljon magáért. Én is épp ebben az életszakaszban vagyok, az öntudatra ébredés szakaszában. A jellemfejlődés nagyon fontos, abból a szempontból is, hogy ezáltal van mit eljátszani. Nagyon várom, mert ebben az évadban ilyen típusú szerepem nem volt. Alig várom, hogy elkezdjük!” – mondja a színésznő.


A Manderley-ház zord házvezetőnőjének, valamint Max de Winter nővérének, Beatrice-nak a szerepébe Janza Kata és Gallusz Nikolett bújnak váltott szereposztásban. Mindkét szerep izgalmas lehetőségeket kínál, ugyanis míg Mrs. Danvers egy, az elhunyt úrnő emlékét megszállottan őrző komorna, addig Beatrice egy jólelkű, segítőkész, támogató figura. Galusz Nikolett ráadásul még inkább különlegesnek tartja ezt a helyzetet, ugyanis Béres Attilával most dolgoznak együtt először.

„Csodálatos dolog egy musicalen belül két szerepet játszani. Ez eddig kétszer fordult ellő életemben: a Mozartban először Nannerl szerepét játszottam, és később kaptam meg Waldstätten bárónőt egy felújítás során; az Elfújta a szélben pedig elsőként Belle Watlinget alakítottam, másodszor Scarlett O’Harát, épp a szegedi Dóm téren. Ez lesz így a harmadik alkalom, hogy egy második szerepet is eljátszhatok egy musicalen belül, úgyhogy számomra ez kihívás, nagyon izgalmas utazás lesz” – meséli Janza Kata.


A musical férfi főszerepében Dolhai Attila lesz látható, akit évek óta nem láthatott színpadon a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége.

„A hosszú kihagyás óta sok minden történt velem, sok szerepet eljátszhattam – azt hiszem, felvértezve érkezem Szegedre, és újra összekapcsolódhatunk a szegedi nagyközönséggel. Boldog vagyok, hogy az Operettszínházat újra képviselhetem a Szegedi Szabadtéri Játékokon ebben az előadásban. Mindig is nagyon szerettem ide járni, sok szép emlék köt a Szabadtérihez, de magához a városhoz is” – mondja a művész, aki nagyon hálás Barnák László főigazgatónak a meghívásért és a lehetőségért..

Dolhai Attila szerint a Rebecca egyik kiemelt mondanivalója az az egymás felé fordulás, amelyet már az első hazai színrevitel nézőjeként színészkollégái színpadi magatartásában is csodált: „Miközben olyan nehézségeket viszünk magunkkal az életben, amelyeket egyedül képtelenek vagyunk feloldani, jó észrevenni – amire nem biztos, hogy mindig képesek vagyunk – a mellettünk álló segítséget! Ez a darab erre is taníthat bennünket, hogy nem kell egyedül megoldanunk mindent.” Úgy véli, az általa alakított tragikus hős sorsa napjainkban fontos üzenetet hordoz, amely a Szegedi Szabadtéri közönsége számára is értékes tanulsággal szolgálhat majd a Rebecca nyári előadásain.

A próbák ugyan még nem kezdődtek el, az alkotók azonban már most sem tétlenkednek, a három női főszereplő közreműködésével videoklip készült az előadáshoz.


A Rebecca július 26-án, 27-én, 28-án, augusztus 2-án és 3-án látható a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Fotók: Szegedi Szabadtéri Játékok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése