Olasz életérzés a Budapesti Operettszínházban

Visszatért a Budapesti Operettszínházba a Federico Fellini 8 és ½ című filmjéből készített Nine/Kilenc musical, amely a dolce vita-életérzést igyekszik a Nagymező utcába varázsolni. A színpadra álmodott különleges tér, valamint az egyedi ruhaköltemények mellett a teátrum ezúttal szeretné a mediterrán stílust még közelebb hozni a nézőkhöz a blokk alatt megrendezett Dolce Vita-napokkal.


A január 11. és 14. között megtartott előadások ideje alatt Magyarországon működő, de Olaszországhoz is szorosan kötődő cégek termékei kapnak helyet a színház előterében és közönségforgalmi részein, így bárki megcsodálhatja a velencei mintára készített maszkokat, az elegáns ékszereket, vagy belekóstolhat az édességekbe, kávékülönlegességekbe. Aki pedig már most kedvet kap egy olasz körúthoz, az üdülését helyben is lefoglalhatja.

A Nine/Kilenc köré tervezett „utazás” már a bejáratnál elkezdődik, hiszen közvetlenül a belépés után a Caffè Vergnano standjába botlik az ember, amelyhez közelebb érve máris érzi a friss olasz kávé illatát. Egy rövid sorban állás után pohárral a kézben lehet válogatni a kávékülönlegességek között, vagy éppen megnézni a Ciaotravel kínálatát, akik Olaszország minden szegletére szerveznek utazásokat. Ugyan a nyár még messze van, de ahogyan a cég képviselői is mondják, érdemes már most előre gondolkodni, hiszen a legjobb helyek pillanatok alatt betelnek. A kiválasztott úthoz pedig igazi olasz kozmetikumok és parfümök illenek, melyekhez ezúttal a Bottega Verde biztosít minőségi termékeket.


Közvetlenül a belépőjegyek ellenőrzése előtt a közönség belekóstolhat a valódi édes életbe is a Piccola Italia jóvoltából, akik számtalan finomsággal érkeztek az Operettszínházba, többet közülük ki is lehet próbálni. A pisztáciakrémtől elkezdve a bonbonig, mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő édességet.

Akik az előadás után inkább az otthon kényelméből élveznék az olasz stílust, azoknak az Italia Bútor kínál minőségi bútorokat, egy-egy darab pedig a színház nézőterének közelében is helyet kapott. Csakúgy, mint Nemes Károly szemkápráztató velencei maszkjai. A mester az eredeti álarcok mintájára dolgozta ki azt az egyedi technikát, amellyel az álarcok készülnek, így idézi meg a hangulatos csatornák és gondolák világát. Az aprólékos kivitelezésű munkái kiválóan egészítik ki a Cango & Rinaldi ékszerház személyre szabható karkötőit és nyakláncait, melyeket az érdeklődők akár azonnal meg is megvásárolhatnak közvetlenül az előadás előtt, vagy szünetben, mielőtt újra és újra végigjárják a Dolce Vita-napok kiállítóinak standjait.


Fotók: Janus Erika / Budapesti Operettszínház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése