Gyerekek a középpontban – az Óperencián túlról érkezik Feke Pál legújabb előadása

Június 8-án és 9-én az Uránia színpadán elevenednek meg a legismertebb mesehősök népszerű musicalszínészek tolmácsolásában. Feke Pál legújabb előadássorozata, Az Óperencián túl Magyarországon eddig nem látott látványvilágot ígér, melyet az élő zenei kíséret tesz teljessé.


Közel húsz mese és musical legismertebb dallamai csendülnek fel, részletek hangzanak el az Aladdinból, a Tarzanból, A Szépség és a Szörnyetegből, valamint a Madagaszkárból is. Érdekesség, hogy egy-egy dalt az eredeti szinkronhangok tolmácsolásában hallhatnak majd a gyerekek, hiszen Szulák Andrea szorosan kötődik a szintén felcsendülő Oroszlánkirályhoz, míg Vágó Bernadett a Jégvarázs Annájaként lehet ismerős a kicsiknek.

A produkció célja, hogy minőségi és felejthetetlen színházélményt nyújtson az egész családnak, miközben kiszakítja a nézőket a digitális és online világból. Feke Pál, a produkció rendező-producere a február 6-i sajtótájékoztatón elmondta, hogy olyan látványvilágot álmodott a színpadra, amellyel eddig a magyar nézők nem találkozhattak. Ehhez társul az élő zenekari kíséret, a zenei hangzásért Brandenburg Máté felel majd.

„Nekünk, akik alkotók vagyunk, a legfontosabb dolgunk, hogy a színházat megszerettessük” – mondta a rendező-producer, aki két különleges blokkra is felhívta a figyelmet. Az egyik A Padlás című musical, amelyből egy egyveleget hallhatnak majd az érdeklődők, míg a másik egy klasszikus meseblokk, olyan népszerű mesékkel, mint a Süsü, a sárkány, a Dr. Bubó, a Vuk, vagy A nagy ho-ho-ho-horgász.

A varázslatot a ledfalakon megjelenő animációk segítik majd, melyek kiválóan egészítik ki a fellépő művészek elegáns öltözékét. A közönség az előadás kabalaállataival, a két nyuszival is találkozhat majd, akik a közönség között mozogva ismerkednek a gyerekekkel.

Az énekesek az ország vezető zenés színészei: Gubik Petra, Szulák Andrea, Vágó Bernadett, Csonka András és Veréb Tamás.

Az előadás a szórakoztatás mellett jótékony célt is szolgál, ugyanis Feke Pál a minőségi színházélményt szeretné elvinni azokhoz is, akiknek kevés lehetőségük van színházba menni. Ezért igyekszik egy olyan szervezetet találni, akiken keresztül előadásonként néhány nehéz helyzetben lévő gyereket vendégül láthatnak.

Az Óperencián túl a budapesti előadások után szeptembertől országos turnéra indul, melyről az alkotók később adnak tájékoztatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése