Márciusban újra színpadon A tizenötödik a Madách Színházban

Március 14. és 23. között újra megelevenedik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc története a Madách Színházban. Emellett A tizenötödik című musical hanganyaga már elérhető a legnépszerűbb zenelejátszó platformokon.


A darab a III. Madách Musical Pályázat győztes műveként került színre 2022 áprilisában, Derzsi György és Meskó Zsolt műve pedig azóta is töretlen sikernek örvend. Szirtes Tamás rendezése az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején játszódik, két idősíkon mutatva be a korabeli eseményeket: egyrészt látjuk az aradi vértanúk kivégzését, másrészt találkozunk a március 15-i eseményekig vezető előzményekkel.

A musical főszereplője Kazinczy Ferenc fia, Lajos, aki a nyelvújító halála után is képtelen kilépni apja árnyékából. Végül a súlyos terheket cipelve válik bohém ifjúból a szabadságharc egyik hősévé.


A történet mellett a darab egyedi zenei világa rendkívül kedvelt a musicalkedvelő közönség körében, Kazinczy Lajos börtönben énekelt dalához ezért a színház korábban már forgatott egy videoklipet. Most Derzsi György vezetésével elkészült a hivatalos hangfelvétel is, nem is akármilyen formában: mindhárom szereposztás felénekelte a dalokat.

A felvétel már elérhető a legnépszerűbb zenelejátszó platformokon (Apple Music, Spotify, YouTube).

Szereposztás:

Kazinczy Lajos: Borbély Richárd, Jenővári Miklós, Solti Ádám
Anya, Török Sophie és a fekete angyalok: Baranyai Annamária, Détár Enikő,
Gallusz Nikolett, Kecskés Tímea, Ladinek Judit
Julius von Haynau: Egyházi Géza, Miller Zoltán, Posta Victor
Von Lasberg: Cseh Dávid Péter, Sánta László
Majthényi Zsófia: Békefi Viktória, Gubik Petra, Simon Boglárka
Széphalmi: Barát Attila, Sándor Dávid, Weil Róbert
Görgei Artur: Kiss Ernő Zsolt, Németh Gábor
Klapka György és Baló lelkész: Ekanem Bálint, Németh Gábor

Fotók: Jardek Szabina / Madách Színház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése