A Magyar Zene Házában látható először a Victoria and Albert Múzeum utazókiállítása

Május 18-tól látogatható a Magyar Zene Háza új időszaki kiállítása, a Dívák & Ikonok, melyen keresztül a szervezők a dívák rendkívüli erejét és kreativitását szeretnék bemutatni. Az egyedülálló tárlat a hírességek személyes történetein és ikonikus ruháin keresztül egészen egyedi megközelítésből láttatja a sztárok világát.


Rihanna, Björk, Whitney Houston, Janelle Monáe, Tina Turner, Cher, Marilyn Monroe, Maria Callas, Edith Piaf, Ingrid Bergman és még sok más meghatározó előadóművész alakja kapott helyet Dívák & Ikonok című kiállításon, amely eredetileg a világ legnagyobb iparművvészet- és design múzeuma, a londoni Victoria and Albert Múzeum hozott létre. Az eredeti helyszín tárlata 2024 áprilisában bezár, és onnantól kezdve utazókiállításként láthatják az érdeklődők.

Ennek első állomása a budapesti Magyar Zene Háza, ahol szeptember 15-ig láthatók a kiállított ruhaköltemények, mielőtt tovább utazna a világ más nagyvárosaiba.

A tárlat első része történelmi kontextusba helyezi a díva megteremtését, feltárja a színpad és a képernyő sztárjait, akik létezésükkel formálták napjaink populáris kultúráját, míg a második részében a modern dívát ünnepli.  A V&A kiállítása több száz tárgyat mutat be a múzeum saját gyűjteményéből és a világ minden tájáról kölcsönzött darabokból, felölelve a dizájn, a jelmezek, a divat, a fotográfia, a zene és a film területét.

A látogatók megismerhetik Ingrid Bergman történetét a Jeanne d’Arcról szóló filmben hordott ruháján keresztül, csakúgy, mint Sarah Bernhardt, Josephine Baker, Edith Piaf, Marlene Dietrich és sok más ikonikus előadóművész életének drámáját is. Több jelmez első alkalommal látható, mint például Maria Callas Norma szerepében viselt színpadi ruhája a Covent Garden 1952-es produkciójából, vagy Marilyn Monroe rojtos fekete ruhája a Van, aki forrón szereti című filmből, de a tárlaton megtekinthetők a sztárok divattervezője, Bob Mackie által tervezett ikonikus szettek is, többek között Tina Turner, Pink és Cher által viselt ruhák is, de sokak mellett Billie Eilish, Rihanna, Adele, Björk és Whitney Houston is kölcsönzött fellépőruhát a kiállítás számára

A kiállításra jegyek a Magyar Zene Háza oldalán válthatók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése