Alföldi Róbert és Bodó Viktor is rendez a Vígszínház következő évadában

A Vígszínház hagyományos május elsejei eseményén, a Vígmajálison jelentette be Rudolf Péter főigazgató a színház 2024/25-ös évadának bemutatóit. A teátrum a következő szezonban három nagyszínpados premiert tervez, míg a Pesti Színházba szintén három új előadás érkezik.


Az első bemutatóra szeptember 21-én kerül sor. Ifj. Vidnyánszky Attila Vecsei H. Miklóssal értelmezték újra Szigligeti Ede klasszikusát, a Liliomfit, Kovács Adrián és Mester Dávid zenéjével, amelyben többek között Keresztes Tamás, Ötvös András, Szilágyi Csenge, Gál Réka Ágota e.h., Hegedűs D. Géza, Rudolf Péter és Varga-Járó Sára is színpadra lép.

Egy hónappal később, október 5-én Alföldi Róbert rendezése debütál a Pesti Színházban. A Mundruczó Kornél Pieces of Woman című nagysikerű filmjének alapjául is szolgáló Wéber Kata-dráma, az Egy nő anatómiája ősbemutatóként kerül színre Petrik Andrea, Telekes Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Waskovics Andrea, Márkus Luca, Radnay Csilla és Kövesi Zsombor közreműködésével.

A hatalmas közönségsikernek örvendő A kastély rendezője, Bodó Viktor visszatér a következő évadban egy ismert irodalmi művekre és hősökre építő történettel. Az ember, aki elvesztette az időt című zenés tragikomédiában a rendező a színészek improvizációit is felhasználja, „pokoli fordulatokat és irdatlan csattanót” ígérve a nézőknek. Az előadásban színpadra lép Dengyel Iván, Dino Benjamin, Ertl Zsombor, Halász Judit, Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Horváth Szabolcs, Kovács Patrícia, Kövesi Zsombor, Kútvölgyi Erzsébet, Nagy-Kálózy Eszter, Orosz Ákos, Ötvös András, Radnay Csilla, Méhes László, Zoltán Áron és ifj. Vidnyánszky Attila.

Ezzel párhuzamosan a Pesti Színházban is megkezdődnek Spiró György Az imposztor című drámájának próbái, melyet december 7-től láthatnak a nézők Kern András, Fesztbaum Béla, Seress Zoltán, Szilágyi Csenge, Wunderlich József, Majsai-Nyilas Tünde, Kőszegi Ákos, Igó Éva és Medveczky Balázs szereplésével.

Az évad második felének két bemutatóját 2025 februárjában tartja a Vígszínház. A nagyszínpadon Jane Austen kultikus regényéből, a Büszkeség és balítéletből Valló Péter rendezésében készül új színpadi változat, Elizabeth Bennetet és Mr. Darcyt ezúttal Waskovics Andrea és Wunderlich József kelti életre, partnereik Varga-Járó Sára, Medveczky Balázs, Gál Réka Ágota e.h, Ertl Zsombor, Hegyi Barbara, Lukács Sándor, Bach Kata, Gyöngyösi Zoltán és Balázsovits Edit lesznek.

A Pesti Színházban pedig egy rég nem látott musical elevenedik meg Novák Eszter értelmezésében. Seymour Krelborn és különleges növénye, Audrey II bizarr története, A rémségek kicsiny boltja olyan színészek tolmácsolásában kerül színre, mint Orosz Ákos, Radnay Csilla, Seress Zoltán és Brasch Bence.

A két stúdiószínpados előadásról a színház később ad tájékoztatást

Bemutatók a Nagyszínpadon:

Szigligeti Ede – Vecsey H. Miklós – Kovács Adrián: Liliomfi (r.: ifj. Vidnyánszky Attila)
Bodó Viktor & Co.: Az ember, aki elvesztette az időt (r.: Bodó Viktor)
Jane Austen: Büszkeség és balítélet (r.: Valló Péter)

Bemutatók a Pesti Színházban:

Wéber Kata: Egy nő anatómiája (r.: Alföldi Róbert)
Spiró György: Az imposztor (r.: Rudolf Péter)
Howard Ashman – Alan Menken: Rémségek kicsiny boltja (r.: Novák Eszter)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése