RePOSZT

Idén megújul a Pécsi Országos Színházi Találkozó, és minden eddiginél változatosabb és színvonalasabb előadások érkeznek a kultúra fővárosába. Összeszedtünk néhány programot, amit semmiképpen sem hagyhatsz ki, ha június 9-18. között Pécsre látogatsz.


A vágy villamosa
Rázga Miklós rendezése a nagyszínpadon nem ismeretlen a pécsi közönség számára, hiszen az előadás hazai terepen versenyez. A Kiss B. Attila és Sólyom András által válogatott darabok közé méltán került be Tenessee Williams drámája, amely nem csak „a varázslatot hozza el” a POSZT-ra, hanem megismerteti a városba látogatókat a Pécsi Nemzeti Színház kiváló művészeivel.

Az olaszliszkai
Az elmúlt évad kétségtelenül egyik legmegosztóbb előadása a budapesti Katona József Színház színpadán született. Az Olaszliszkán elkövetett tanár-lincselés csontig hatoló kemény valóság, az igazságról nyíltan szóló dráma.


Páratlan Páros
Azok is megtalálják a megfelelő programot, akik pusztán kikapcsolódásra vágynak a fesztivál ideje alatt. A Madách Színház előadása vérbeli komédia, amely az elmúlt 31 évben bebizonyította, hogy egy kis humornak mindig helye van a színpadon.

Istenítélet
Mohácsi János már-már kihagyhatatlan figurája a Pécsi Országos Színházi Találkozónak. Tavaly az e föld befogad, AVAGY SZÁMODRA HELY című darabjával aratott közönségsikert Pécsett, idén pedig a Vígszínházban rendezett Istenítélet ragadta meg a válogatók figyelmét.

Tizenkét dühös ember
A székesfehérvári Vörösmarty Színház 2012 után újra a fesztivál versenyprogramjának résztvevője. Csehalmi György, aki 2010 óta a teátrum tagja ezúttal a Pécsi nézőkkel gondolja végig: vajon ki a gyilkos?


+ 1:
Mágikus Operett
Különleges gálával képviselteti magát a Budapesti Operettszínház. A POSZT tiszteletére készített operett esten felcsendülnek Strauss, és Lehár Ferenc művei, de nem maradhatnak ki a vérbeli magyar dallamok sem. A slágereket pedig olyan művészek tolmácsolásában hallhatjuk, mint Fischl Mónika, Dancs Annamari, Peller Károly, vagy épp Dolhai Attila.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése