FElejthetetlen ZEnés Napok – indul a FEZEN!

A Fehérvári Zenei Napok, vagyis FEZEN Fesztivál idén dupla nagyszínpaddal és több, mint 100 fellépővel várja a látogatókat. A Fehérvár Színpadhoz hasonlóan a Harman Színpad is számos olyan programot kínál, ami kihagyhatatlanná teszi a rendezvényt.

Úgy tűnik a Wellhello retúrjegyet váltott tavaly, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan idén újból találkozhatunk a fiúkkal. Az erős kezdés után a város szemei a Halott pénzre vetülnek, akik erre a koncertre még meghívnak, hogy együtt tomboljuk végig az estét, és kiáltsuk a lemenő nap fényében, hogy halljam a hangod! A buli azonban nem ér még véget, mert fél 10-kor a húrok közé csap az Infected Mushroom. Az izraeli csapat mesterien ötvözi az akusztikus gitár és az elektronikus zene hangzásvilágát, vegyítve a saját kultúrájából hozott motívumokkal.



A második napon Kowalsky Meg a Vega egy pillanatra talán eltűnődik, hogy mit mondjon még, aztán a húrok közé csap, és elénekli a varázsszavakat. Mire észbe kapunk, már a Marc Collin és Olivier Libaux nevével fémjelzett Nouvelle Vague áll a színpadon. Nem marad más hátra, minthogy a Quimby zenei forradalmat robbantson ki, a nagy kulturális feltöltődés elől pedig senki se menekül, úgyhogy legjobb lesz, ha magad adod

A Harman Színpad utolsó két napján a sem nélkülöznünk a kiváló zenekarokat a Harman Színpadon: előbb a Mary Popkids csal mosolyt az arcokra, majd a Milky Chance mutatja meg, hogy a reggae és az elektronikus zene igenis jól szól együtt. Az estét egy vérbeli utcazenész, Dub FX zárja. Az ausztrál zenész számaiban elegyíti a hiphop, reggae és drum and bass ritmusait.


Ha valaki improvizatív vizekre evezne, érdemes kilátogatnia az utolsó napon a Random Trip koncertjére, akik jazz-performanszukkal már bizonyítottak Budapest legnagyobb szórakozóhelyein, most pedig a FEZEN-en hasonlóan nagy dobásra készülnek. Az ütős indítás után a Modestep DJ set pörgeti fel a hangulatot és robbantja fel a színpadot. Az őrült hangulat folytatódik a fesztivál utolsó Harman Színpados koncertjén is, az elektronikus zenét játszó Faithless buliján is, amire a garancia a 21 éves fennállásuk és számtalan zenei díjuk, közte a 2001-ben elnyert MTV Europe Music Awards.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése