Szent Erzsébet kiállítás nyílik a Vörösmarty Színházban

Különleges programokkal készül a Vörösmarty Színház a Székesfehérvári Királyi Napok előtti utolsó óriásbáb felvonulásra. Székesfehérváron most először lesz látható az a Szent Erzsébet életét bemutató tárlat és zászlókiállítás, amely egészen 2018. augusztus 21-ig lehet megtekinteni. 

Az utolsó, a Koronázási Szertartásjátékot is felvezető, augusztus 4-i promóciós nap fókuszában II. András lánya, a példamutató életű Árpád-házi Szent Erzsébet áll. 

– Amikor a szertartásjátékhoz kapcsolódóan a Szent Erzsébet kultusz főhelyeit kerestük, felvettük a kapcsolatot a sárospataki Szent Erzsébet Házzal, amely hazánk legnagyobb Szent Erzsébet kegyhelyének számít. Erzsébet születésének 800. évfordulója alkalmából meghirdetett zászló pályázatra egész Kárpát-medencéből érkeztek egyedi alkotások – mondta el a tárlat apropója kapcsán Matuz János, a Koronázási Szertartásjáték dramaturgja.

A foltvarrásos technikával készült zászlókülönlegességeken, melyek mindkét oldalát különleges munkák díszítik, Szent Erzsébet életének valamely ismert, vagy kevésbé ismert jelenete látható. 

A tárlatot már a szombati óriásbáb vonulás kezdete előtt meg lehet tekinteni 17.30-tól egészen 19.30-ig, sőt a felvonulás résztvevőit még egy meglepetés is várja.

A későbbiekben a vándorkiállítást munkanapokon 10.00 és 18.00 óra között csodálhatják meg az érdeklődők a Vörösmarty Színház aulájában és galériáján. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése