Rendhagyó évnyitó/évadnyitó a Karinthy Színházban

A Karinthy Színház 37. évadnyitójára egy rendhagyó, zenés, iskolai évnyitó keretében került sor augusztus utolsó estéjén. A 2018/2019-es „tanévet” Kerekes Józsika 5. a osztályos tanuló és Balázs Andrea, a szülői munkaközösség elnöknője nyitotta meg, a hamarosan bemutatásra kerülő Margarida Asszony díszletében.


A zenés műsorban fellépett Bozó Andrea, Ágoston Péter, Koltai Vivien, Oszwald Marika, Egri Kati, Kerekes József, Balázs Andrea, Hajdu Steve, Kuna Kata, és két verset is hallhattunk, Vándor Éva és Scherer Péter tolmácsolásában, aki videó üzenetben köszöntötte a teátrumot, melyben a Piszkosak című Rejtő Jenő nyomán született darab szereplői otthonukra találtak.

Karinthy Márton a műsor végén köszöntötte a közönséget mely zsúfolásig megtöltötte a nézőteret, és felidézte gyerekkori álma megvalósulását, saját színháza létrejöttét. Szeretettel emlékezett a színház falai közt megfordult legendákra, Turay Idától Bajor Imréig, Bessenyei Ferenctől Margitai Ágiig, Balikó Tamástól a nemrég elhunyt Székhelyi Józsefig. 

A színházban már gőzerővel zajlanak az új évad darabjainak próbái. A 37. évadban a nők játsszák a főszerepet a budai kőszínházban. Balázs Andrea Psota Irén legendás szerepében, a Margarida Asszonyban mutatkozik be még szeptemberben, a monodrámát Böhm György rendezi. 

A Karinthy Színház igazgatója, Karinthy Márton, Oscar Wilde klasszikusát rendezi, a Bunbury, avagy Szilárdnak kell lenni premierjére is heteken belül sor kerül, olyan színészekkel, akik még soha nem játszottak a Karinthyban: Telekes Péter, Makranczi Zalán és prózai szerepben Oszwald Marika. 

Az évad harmadik bemutatója A Baba című ősbemutató, a horvát Miro Gavran nagy sikere, melyet jelenleg is több helyen játszanak New Yorkban. A kétszemélyes darabban Földes Eszter és Szabó P. Szilveszter látható, aki egyben a darab rendezője is, a Budapesti Operettszínházzal közös koprodukcióban. 

A negyedik bemutató egy finn kortárs darab, Horgas Ádám rendezésében. A Káosz három színésznő jutalomjátéka lesz: Botos Éva, Szávai Viktória és Bozó Andrea. 

Az évad során egy gyerekdarabot is műsorra tűznek, az Alíz Csodaországban a HöKöm Projekt bemutatója lesz. 

A 37. évad utolsó bemutatója egy finn darab, a Káosz, Horgas Ádám rendezésében, három színésznővel: Botos Éva, Szávai Viktória, Bozó Andrea. 

Az est végén Karinthy Márton átadta a tavalyi évad közönségdíjait: a legjobb színésznő Balázs Andrea, a legjobb színész Peller Károly, a legjobb előadás a Tanár úr kérem lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése