Zongoraáriák a daganatos és leukémiás gyermekekért

Balogh Ádám és Kocsis Krisztián zongoraművész Haja Zsolt operaénekes közreműködésével lép fel az Opera és az Őrzők Alapítvány hagyományos jótékonysági koncertjén. A Liszt Ferenc születésnapja alkalmából az Erkel Színházban október 21-én meghallgatható est fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök hitvese.


Liszt Ferenc, akinek szobra a Operaház főbejárata mellett foglal helyet, nemcsak vezényelte, de zongoradarabjaiban is rendszeresen feldolgozta az operairodalom számára kedves műveit. A jótékonyság és a köz hasznára való figyelem életének egyik meghatározó eleme volt, ezért születésnapjához (október 22.) közeledve a Magyar Állami Operaház évről évre az Őrzők Alapítvánnyal közösen rendez zongorahangversenyt. Az est bevételét minden évben a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt gyerekek gyógyulási feltételeinek javítására fordítja az intézmény hivatalos alapítványa.

A vasárnap 19:30-kor kezdődő koncert műsorán idén Balogh Ádám és Kocsis Krisztián értő tolmácsolásában szólalnak meg Liszt operaátiratai, köztük Verdi A trubadúr és Simon Boccanegra, Wagner Trisztán és Izolda, Bellini Norma és Auber A portici néma című alkotásai által ihletett darabok. Az esten ugyancsak felcsendül Liszt Három Petrarca-szonettje, melyekben énekesként Haja Zsolt működik közre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése